Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Helers overlopen

UTRECHT Woensdagavond om kwart over negen zagen agenten op een parkeerplaats aan de Minhof dat een viertal jongens zich bezig hielden met een laptoptas. Een tweede laptoptas stond in hun omgeving op de grond. Op het moment dat de politie kwam aanrijden namen de vier, waaronder drie bij de politie bekende Utrechtse jongens van 15 en 19 jaar, de benen. Voor de woning van een van de jongens werd deze geholpen door zijn ouders en verdween hij in de woning. De andere drie wisten te ontkomen. Met een machtiging tot binnentreden heeft de politie een onderzoek in de woning ingesteld. Daar werd ook deze verdachte niet meer aangetroffen.

De namen van de jongens zijn bekend zodat zij binnenkort worden aangehouden. De twee laptops zijn eerder deze week gestolen uit autos in Nieuwegein. Ook een fiets die de daders in hun bezit hadden bleek afkomstig van een diefstal.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond om halfzeven werd een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede op de roltrap bij Hoog Catharijne beroofd van zijn mobiele telefoon. Vlak voordat hij al bellend de roltrap opliep werd hij van achteren benaderd door een man op een fiets die met een ruk de telefoon weggriste.

Aanhouding autokrakers

UTRECHT Een getuige meldde aan de politie, dat zij had gezien dat in de Handelstraat twee jongens een geparkeerde auto hadden opengebroken. De getuige gaf de politie een goed signalement door van de twee 15 en 17 jarige Utrechters. De jongens verklaarden dat zij een koffer die zij uit de auto haddenb gehaald in de struiken langs de Joseph Haydnlaan hadden verstopt. De gestolen goederen konden onmiddellijk aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie