Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Energis brengt breed ADSL-aanbod voor ISPs op de markt

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
Snelle internetverbindingen voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers

Energis brengt breed ADSL-aanbod voor ISPs op de markt

Rotterdam/Soesterberg, 11 januari 2001 - Telecom- en internetdienstverlener Energis N.V. heeft vandaag een uitgebreid ADSL-aanbod voor internet service providers geïntroduceerd. ISPs kunnen daardoor een combinatie van snelle internetverbindingen en op termijn ook spraakdiensten via bestaande telefoonlijnen aanbieden. Het aanbod is zowel geschikt voor hun zakelijke als particuliere gebruikers. Details over het ADSL-aanbod heeft Energis tijdens een bijeenkomst aan haar klanten bekend gemaakt.

Circa 60% van de onafhankelijke Nederlandse internet service providers is klant bij Energis en aangesloten op het landelijke ATM-/glasvezelnetwerk van Energis. Zij kunnen met dit aanbod ADSL gaan aanbieden aan eindgebruikers. De verwachting is dat de introductie van ADSL in Nederland hierdoor versneld en breder zal plaatsvinden bij een grote groep particuliere en zakelijke gebruikers.

Veel keuzemogelijkheden
Het voordeel van dit uitgebreide pakket is dat de ISPs zelf kunnen kiezen aan welke doelgroepen zij ADSL leveren. Het uitgebreide aanbod omvat diverse bandbreedtes en een aantrekkelijke tariefstructuur. Energis biedt zeven verschillende bandbreedtes, variërend van 128 kb/s upstream en 512 kb/s downstream voor een 'Consumerline' tot 512 kb/s upstream en 2048 kb/s downstream voor 'Office Line Platinum'. De tariefstructuur is aantrekkelijk voor zowel particuliere als voor zakelijke gebruikers.

Met behulp van DSLXChange biedt Energis de ISPs bovendien mogelijkheden om via een eenduidige interface zaken te doen met verschillende aanbieders van breedbandige internettoegang. Met Service Level Agreements (SLA's) maakt Energis afspraken met de ISP's over de bandbreedte en de beschikbaarheid van verbindingen. Via de online rapportages en maandelijkse overzichten kunnen ISPs zelf nagaan of de dienstverlening aan de voorwaarden in de SLA's voldoet.

Landelijke dekking
In principe kan Energis in heel Nederland ISPs koppelen met haar landelijke glasvezelnetwerk. In welke plaatsen en wanneer de ADSL-verbindingen beschikbaar komen voor eindgebruikers is uiteindelijk afhankelijk van de ontsluiting van de KPN-locaties en de aanbiedingen van de ADSL-providers.

Positieve ervaringen
Energis heeft al geruime tijd positieve ervaringen opgedaan met ASDL. "We hebben in samenwerking met internetprovider Demon en ADSL provider BaByXL BroadBand DSL hun regionale knooppunten gekoppeld aan ons landelijke ATM netwerk. Daarbij hebben we goed functionerende procedures ontwikkeld voor onder meer het aansluiten van de eindgebruiker. Tevens is gebleken dat we de eindgebruikers de afgesproken bandbreedte kunnen garanderen," zegt Andy Irvine, Managing Director van Energis N.V..

Energis NV

Energis NV levert telecom- en internet-diensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Zo maakt ruim 60% van alle Internet Service Providers in Nederland reeds gebruik van de diensten van Energis NV.

Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100.

Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in 11 Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot 'Business ISP van het jaar'. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren.

Meer informatie over Energis NV is te vinden op www.energis.nl. Meer informatie over de Energis Group vindt u op www.energis.com.

Meer informatie:

Energis N.V.
Lycke Hoogeveen
Tel.: 010-880 3849
Fax: 010-880 3830
Mobiel: 06 - 654 921 746
www.energis.nl
www.energis.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie