Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Software voor converteren webcontent voor mobiele apparatuur

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten

TANTAU biedt bedrijven software om bestaande webcontent te converteren voor mobiele apparatuur Dankzij een OEM-overeenkomst met Dimon Software, beschikt TANTAU over de meest geavanceerde technologie REYKJAVIK, IJsland en AUSTIN, Texas - 11 januari 2001 - TANTAU Software Inc. en Dimon Software hebben vandaag bekendgemaakt een OEM-overeenkomst te hebben gesloten om de conversiemogelijkheden van de Waporizer 2.0 van Dimon te integreren met het TANTAU Wireless Internet Platform. Hiermee wordt het meest geavanceerde wireless B2B-platform voor het realiseren van veilige mobiele transacties nog verder uitgebreid. Dankzij deze overeenkomst kunnen TANTAU-klanten op snelle wijze draadloze applicaties ontwikkelen en toepassen op hun bestaande HTML-websites. De Waporizer 2.0 van Dimon wordt geïntegreerd in de Content Converter van het TANTAU Wireless Internet Platform. Hiermee kan HTML snel en eenvoudig geconverteerd worden in XML (extensible markup language) waardoor het platform nog beter in staat is XML-markup languages te converteren naar mobiele internetstandaards zoals WAP en i-Mode. Deze nieuwe mogelijkheid wordt volledig geïntegreerd in het XSL (extensible style sheet language) -component van de TANTAU software, waardoor een grotere verscheidenheid aan mobiele apparaten kan worden ondersteund. Deze faciliteit is in het eerste kwartaal van 2001 beschikbaar. "Door de integratie van de Dimon conversiesoftware in ons Wireless Internet Platform hebben onze klanten direct toegang tot de nieuwste technologie om op snelle en zeer eenvoudige wijze extra draadloze apparaten toe te voegen aan hun bestaande online e-commerceapplicaties", aldus Peter Klante, vice-president marketing van TANTAU. "Deze nieuwe functionaliteit biedt bedrijven verdere toegang tot geavanceerde mobiele business en de mogelijkheid dit snel te kunnen aanbieden en op te bouwen".

De Waporizer van Dimon
De op open standaard gebaseerde Waporizer 2.0 is een server voor presentatiemanagement, door middel waarvan bedrijven content vanuit gegevensbestanden, bestandssystemen, XML-contentmanagementssystemen en andere bronnen rechtstreeks op mobiele internetplatforms kunnen publiceren. Met de bijgeleverde Waporizer-ontwikkeltool kunnen webmanagers snel bestaande contents van HTML, XML en andere bronnen in een aantal mobiele internet formats, waaronder WML (WAP) en cHTML (i-mode) converteren. De Waporizer heeft tevens een SSL-coderingsfunctie voor veilige m-commerce, apparatuurafhankelijke verzending voor optimale weergave op alle handsets, alsmede een open API voor andere ontwikkelaars. Dimon Software
Dimon,Software is zeer deskundig op het gebied van softwareoplossingen voor contentverzending via het internet, op basis van Java, XML en XSL. Met haar nieuwste product, de Waporizer®, heeft Dimon het grootste probleem op gebied van mobiele internetcontent verholpen en kan de klant zijn IT-content nu aanzienlijk beter verspreiden door bestaande applicaties, content en diensten rechtstreeks op mobiele platforms te plaatsen. Dimon, dat in 1998 in IJsland werd opgericht, heeft partners en klanten in Europa en de Verenigde Staten. Onlangs is een filiaal in Engeland geopend. Onder de klanten van Dimon kunnen Zoom.co.uk, Icelandair en TAL-IJsland Telecommunicatie, de IJslandse dochteronderneming van Western Wireless gerekend worden. Partners van Dimon zijn onder andere Nokia Networks en Hewlett-Packard. Dimon Software is lid van het WAP-Forum. De onderneming is gevestigd in IJsland, het land dat het wereldrecord draadloze handsets per hoofd van de bevolking in handen heeft. U vindt meer informatie op de Website van Dimon: www.dimonsoftware.com.

Het Wireless Internet Platform van TANTAU Het Wireless Internet Platform van TANTAU biedt specialistische en interactieve modules waardoor bedrijven alle nodige tools in handen hebben om mobiele e-commercetransacties tot stand te brengen. Dankzij mogelijkheden als proactieve berichtenservice, contentconversie en profielmanagement kunnen bedrijven content naar hun eindgebruikers sturen, deze transformeren en toespitsen op de persoon, via diverse mobiele apparatuur, zoals mobiele telefoons, semafoons en persoonlijke digitale assistenten, waaronder Palm-producten en de iPAQ van Compaq. Alle B2B en B2C transacties zijn beveiligd en worden gecontroleerd verzonden. Daarnaast is met de technologie van TANTAU multiple protocol support (Wireless Application Protocol 1.1/1.2/1.3, Short Message Service, HTTP) mogelijk, alsmede integratie in back-endapplicaties en databases. Tevens voldoet het aan de kritische eisen voor grootschalige internettransacties: onbeperkt uitbreidbaar, altijd beschikbaar en gegarandeerde transactie-integriteit en veiligheid. TANTAU
TANTAU Software Inc. is een wereldwijde leverancier van software en professionele services, waarmee bedrijven omvangrijke en veilige mobiele transactiesapplicaties kunnen realiseren waarmee zij zich rechtstreeks tot hun klanten kunnen wenden. Het blue-chip klantenbestand van TANTAU bevat grote financiële instellingen en effectenbeurzen over de gehele wereld, zoals de Rabobank Nederland, The Chase Manhattan Bank, Credit Suisse, SEBanken en MeritaNordbanken. Strategische partners zijn onder andere Nokia, Hewlett-Packard, Compaq, NEON Systems, BEA Systems en Baltimore Technologies. TANTAU is lid van het WAP-Forum en van Radicchio, het wereldwijd opererende consortium dat zich inzet voor beveiligde wireless e-commerce. TANTAU's hoofdkantoor in Austin, Texas. Wereldwijd heeft de onderneming ontwikkel- en verkoopkantoren in o.a. Australië, Finland, Duitsland, Japan, Nederland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. U vindt meer informatie op de website van TANTAU: www.tantau.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
TANTAU Sion Roberts + 44 1727 884952 (sion.roberts@tantau.com) Lois Paul & Partners Misty Zelent +512 638-5315 (mistyzelent@lpp.com) Van Hulzen PR Adviseurs Astrid van den Berg +71 560 20 60 (avdberg@hulzen.nl) Dimon Software Hjalti Thorarinsson + 354 511 6666 (hjalti@dimonsoftware.com) Inntak Adda Steina Bjornsdottir +354 693 5204 (asb@inntak.is)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie