Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Westland Interventie Team treft illegale vreemdelingen aan

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Succesvolle controle Westland Interventie Team

Nr. 2001/3
11 januari 2001

Succesvolle controle door Westland Interventie Team

Bij een controle van de werknemers bij een glastuinbouwbedrijf in Schipluiden afgelopen maandag zijn 12 illegale vreemdelingen aangetroffen, 11 werknemers voor wie geen belasting en premies worden afgedragen en 4 werknemers die een WW- of Ziektewetuitkering ontvangen. Al deze mensen waren door de tuinder ingehuurd via een uitzendbureau. De controle werd uitgevoerd door het Westland Interventie Team en de Vreemdelingenpolitie Haaglanden. Het Westland Interventie Team is een samenwerkingsverband van Arbeidsinspectie, Gak Nederland, Guo, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Door de Arbeidsinspectie wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de tuinder en tegen het betrokken uitzendbureau. Gak en Guo onderzoeken hoeveel premies alsnog moeten worden ingevorderd. De illegale vreemdelingen worden het land uitgezet.

Minister Vermeend heeft in december vorig jaar aan de Tweede Kamer geschreven dat hij de aanpak van illegale arbeid in Nederland wil intensiveren. In samenwerking met Vreemdelingendiensten, de Belastingdienst en de uitvoeringsinstellingen voor de sociale zekerheid, zal de Arbeidsinspectie streng optreden tegen werkgevers die zich schuldig maken aan illegale tewerkstelling. Notoire overtreders zullen via systematische hercontrole worden gedwongen de wet na te leven. Belangrijk speerpunt in de aanpak is de aandacht voor uitzendbureaus en loonbedrijven die illegale arbeidskrachten aanbieden. Door administratief onderzoek zal ook het financieel voordeel worden berekend dat de werkgever met de illegale arbeidskrachten ten onrechte heeft genoten. Het Openbaar Ministerie zal daar rekening mee houden bij de strafrechterlijke vervolging van de werkgever.

11 jan 01 16:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie