Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding capaciteit dak- en thuislozenopvang Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Uitbreiding capaciteit dak- en thuislozenopvang

(9-1) Het aantal opvangplaatsen voor dak- en thuislozen moet de komende jaren fors omhoog. Om te voldoen aan de toenemende vraag is extra capaciteit voor nachtopvang, dagopvang vrouwen, begeleid wonen en werken en zwerfjongeren nodig. Daarnaast moeten er vijf sociale pensions bijkomen. Ook komt er een monitor om de ontwikkelingen in aard en omvang van de groep dak- en thuislozen in kaart te brengen. Tot slot staat er een onderzoek naar een collectieve ziektekostenverzekering op stapel. Dit staat in 'Over kwantiteit en kwaliteit, beleidsnota maatschappelijke opvang', die het College van B. en W. aan de Gemeenteraad (11 januari) voorlegt.

Met de maatschappelijke opvang is in Rotterdam fl. 34 miljoen gemoeid, het Rijk bekostigt hiervan fl. 18 miljoen. Dit geld gaat naar onder meer dagopvang ( nu nog 405 plaatsen), nachtopvang (223 plaatsen) en sociale pensions (92 plekken). Waar de uitbreiding in de stad komt is nog niet bekend. Dit is, evenals het aantal extra plaatsen, onderwerp van overleg met deelgemeenten, opvanginstellingen en bewoners.

Het beleid richt zich op beperking van de instroom (preventie), het bieden van bed-bad-brood voorzieningen (asiel), intensieve begeleiding en ondersteuning (handhaving) en activering en vergroten van de uitstroom (herstel). Een voorbeeld van activering zijn de Straatkrant en veegploegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie