Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zo'n 250 bomen in Hilversum aan einde levensloop

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Zo'n 250 bomen aan einde levensloop

Zo'n 250 bomen moeten dit jaar het loodje leggen. In bijna alle gevallen zijn deze bomen aan het einde van hun levensloop of door ziekte instabiel geworden. Dit blijkt uit de gemeentelijke rooilijst voor 2000 - 2001 die in december door burgemeester en wethouders is vastgesteld.

Op deze rooilijst staan uitsluitend bomen met een stamdiameter van 20 centimeter of meer. Van de 250 zullen er 116 worden vervangen.

De rooiwerkzaamheden beginnen in februari.

Onder de 250 bomen bevinden zich helaas ook 49 grote beeldbepalende exemplaren die niet langer behouden kunnen worden. Enkele zijn door het gevaar dat zij voor de weggebruikers kunnen opleveren reeds gerooid. Deze beeldbepalende bomen staan op de volgende plaatsen:

Een iep in de Bonifaciuslaan, een eik aan de Bosdrift, twee beuken op de Boslaan/Bachlaan, vijf beuken aan de Bussumergrintweg, een es in de Calandstraat, een tulpenboom op de Jacob van Campenlaan, een acacia in de Dotterstraat, een acacia en twee esdoorns op de Eemnesserweg, drie beuken aan de `s Gravelandseweg, een els in de groengordel van de Hilversumse Meent, twee beuken aan de Hoflaan, een esdoorn in de Hollandselaan, twee populieren aan de Johannes Huslaan, een wilg in de Kastanjelaan, een beuk in de Laan van Vogelenzang, een esdoorn in de Laan `40 - `45, een eik op het Laapersveld, vier beuken op de Larenseweg, drie populieren op de Meerweg, twee acacia's op de Meikevermeent, een eik aan de Noodweg, een eik in de Jacob Roggeveenstraat, twee tulpenbomen in de Snelliuslaan, drie esdoorns in de Stadhouderslaan, een acacia in de Struisvogellaan, een linde aan de Taludweg, een linde langs de Utrechtseweg en een eik en een acacia aan de Witte Kruislaan.

De vastgestelde rooilijst ligt tot 1 februari 2001 ter inzage in de Burgerleeskamer in het raadhuis en bij het Architectenbureau Groen van de dienst Gemeentewerken, Naarderstraat 35, tweede verdieping.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie