Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden Meerzichtlaan Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden Meerzichtlaan

Het verkeer rijdt weer op gescheiden weghelften nu de feestdagen in aantocht zijn. De tijdelijke verkeersvoorzieningen worden, gedurende de feestdagen, zoveel mogelijk opgeruimd. Vanaf donderdag 11 januari 2001 gaan de werkzaamheden verder. Onder andere geleidebanden in de middenberm stellen, het leggen van kabels voor de openbare verlichting en het versmalen van de oostelijke rijbaan.

Fase 4 en 5
Sinds eind september is de gemeente bezig met de reconstructie van de Meerzichtlaan (4e / 5e fase). Het betreft hier het gedeelte tussen de Berglaan (aansluiting op 3e fase) en de Amerikaweg. De afgelopen maanden is aan de westzijde van de Meerzichtlaan het betonnen fietspad (voor circa 85% gereed) aangelegd. De westelijke rijbaan van de Meerzichtlaan is voorzien van een asfalt uitvullaag en de wegbreedte is teruggebracht van 7 meter naar 6 meter. Gedurende deze werkzaamheden reed het verkeer over de oostelijke rijbaan van de Meer-zichtlaan.

Reconstructie Meerzichtlaan in 2001 afgerond
Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werkzaamheden in maart 2001 afgerond. In april/mei zal nog een toplaag worden aangebracht. Daarmee is dan de reconstructie van de Meerzichtlaan afgerond die in 1995 is gepresenteerd aan de bevolking waarin groot onderhoud is gecombineerd met verkeersveiligheid. Na een uitgebreide inspraak, is in 1997 de reconstructie gestart. Er zijn aparte voet- en fietspaden aangelegd als ook mede aantal veilige oversteekplaatsen en rotondes. De rijweg is in beide richtingen versmald tot een strook met daarnaast een smalle strook voor bromfietsers en eventueel calamiteitenverkeer zoals brandweer, ziekenwagen en politie.Gemeente Zoetermeer © December 2000

Last update: 15 December 2000 (16:17)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie