Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UVA: Toepassingen Shimura's reciprociteitswet

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Class fields by Shimura reciprocity

Datum donderdag 11-01-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus mw. A.C.P. Gee

Promotor prof. dr. P. Stevenhagen

De Abelse uitbreidingen van een imaginair kwadratisch veld kunnen in theorie worden gegenereerd door de waarden van de modulaire j-functie. Deze waarden zijn echter te groot om in de praktijk bruikbaar te zijn. In dit proefschrift laat de promovenda zien hoe Shimura's reciprociteitswet kan worden toegepast om kleinere generatoren te vinden, en wel door functies van een hoger niveau te gebruiken. Er wordt een methode gegeven om de hiermee corresponderende minimumpolynomen te construeren. Met deze methode wordt een aantal vermoedens en formules uit de recente literatuur bewezen. Een andere toepassing van deze methode ligt op het terrein van bepaalde vormen van door Ramanujan ingevoerde continue breuken.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie