Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-01-2001

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-01-2001 Persbericht district Maastricht (17.00 uur/JvK)

Maastricht,drugsoverlast Kasteel Schaloenstraat voorbij

De politie in Maastricht heeft woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Dokter Schaepmanstraat twee personen uit het Duitse Heinsberg aangehouden wegens het in bezit hebben van verdovende middelen. Door de politie werd gezien hoe de twee, een 28 jarige vrouw en een 32-jarige man, door een drugsrunner werden gebracht naar een dealadres in de Kasteel Schaloenstraat in de wijk Nazareth. Toen beiden na korte tijd het pand verlieten, werden ze gevolgd door de politie en vervolgens aangehouden. Ze bleken in het bezit te zijn van 15 gram pure heroïne. Nadat proces-verbaal was opgemaakt werd het tweetal door de Koninklijke Marechaussee over de grens gezet.

Woensdagavond werd omstreeks 21.30 uur politieassistentie verzocht bij het eerder genoemde dealadres aan de Kasteel Schaloenstraat, waar een vrouw uit het raam was gevallen. De politie trof inderdaad een gewonde 23-jarige vrouw uit het Franse Chalons-en-Champagne aan, evenals haar 26-jarige vriend. Beiden waren samen met de bewoner en een mede-dealer uit een raam op de eerste verdieping geklommen in een poging om aan de huisbaas te ontkomen.Deze huisbaas kwam op aandringen van medebewoners van het pand controleren of er sprake was van drugshandel. Bij het naar buiten klimmen verloor de Française haar evenwicht en viel naar beneden. Daarbij raakte ze zodanig gewond dat ze per ambulance naar het AZM werd vervoerd. Na behandeling kon ze het ziekenhuis verlaten. De vrouw en haar vriend werden beiden aangehouden en ingesloten. Een naar aanleiding van bovenstaande ingestelde controle in de woning leverde ongeveer 1 kilo harddrugs op bestaande uit heroïne, cocaïne en amfetamine. Deze zijn in beslag genomen.
De 22-jarige bewoner, die ook als handelaar optrad op de Maasboulevard en de Van Hasseltkade, wist te ontkomen maar werd hedenmiddag omstreeks 16.00 uur alsnog aangehouden. Zijn partner in de drugshandel vanuit genoemde woning is nog niet aangehouden. Zijn opsporing wordt inmiddels verzocht.
De politie verwacht dat door deze gebeurtenissen de drugshandel vanuit genoemde woning tot het verleden zal behoren evenals de daarmee samenhangende overlast voor de omgeving.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie