Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleidsnota Detailhandel-plus van Den Helder ligt ter inzage

Datum nieuwsfeit: 11-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Beleidsnota detailhandel-plus: van kofferbakmarkt tot e-commerce.

betreft: week: week 02

Vanaf vandaag ligt de conceptnota Detailhandel-plus ter inzage. De nota gaat over het detailhandelsbeleid van de gemeente in de breedste zin van het woord. In de nota wordt aandacht besteed aan de meer traditionele en nieuwe winkelvoorzieningen, markten en consumentengedrag. Maar er is ook aandacht voor kofferbakmarkten, handel bij benzinestations, tuincentra en e-commerce, oftewel: winkelen via het internet. Andere onderwerpen zijn de relatie binnenstad - Oude Rijkswerf Willemsoord, pandverbeteringen, terrassenbeleid en aan detailhandel gebonden horeca. In de ''plus" komen zaken aan de orde als het parkeerbeleid, koopzondagen en wordt een link gelegd met het strategisch plan 2015. In een apart hoofdstuk staat iets over de marketing en promotie van en dóór de detailhandel. Bovendien is een uitgebreid stappenplan voor de periode 2001-2005 in de nota opgenomen.

onderzoek

Eind 1997 is er in de stad en de regio een groot distributie-planologisch onderzoek geweest. Dit onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd over de Helderse detailhandel en over het koop- en bestedingsgedrag van de plaatselijke en regionale consumenten. De uitwerking van de resultaten van het onderzoek staan nu in de conceptnota. De nota is in opdracht van de gemeente gemaakt door het bureau BRO-adviseurs uit Vught. Daarbij hebben zij gebruik gemaakt van de kennis van vertegenwoordigers van onder andere de Helderse winkelcentra en de regionale Kamer van Koophandel. Zij zaten daarvoor in een klankbordgroep.

Hoe kunt u reageren?

De beleidsnota is nu nog een concept. Dat betekent dat u op de inhoud van de nota kunt reageren. De nota ligt vanaf vandaag ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij het Service Informatiepunt in Julianadorp, Boterzwin 3435 en bij de dienst Stadsontwikkeling en Beheer aan de Sportlaan 62. Ook kunt u de nota inzien bij alle filialen van de openbare bibliotheek. U kunt uw reacties schriftelijke indienen tot en met 9 februari bij het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Mailen mag ook: (info@denhelder.nl). Wilt u de nota digitaal lezen en kunnen downloaden? Dat kan ook, en wel via de internetsite van de bedrijfsregio: www.noordkop-zakennieuws.nl. Bij bureau Communicatie, telefoonnummer 671651, en bij de afdeling Grond en Economie van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, telefoonnummer 671473, kunt u een samenvatting krijgen.

Hoe verder?

Na de inzagetermijn worden de reacties zoveel mogelijk verwerkt in de nota. Hierna wordt de nota in het college van burgemeester en wethouders besproken, waarna het via de commissie Grootwinkel-, Midden- en Kleinbedrijf aan de raad wordt aangeboden. Gestreefd wordt naar een behandeling in de raad van april. Als de nota is vastgesteld is Den Helder een van de eerste gemeenten in Nederland waar een breed en integraal detailhandelsbeleid is geformuleerd.

laaste verandering: januari 11, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie