Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pianorecital Klara WÜrtz in het Oude Slot in Heemstede

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

WEEK 2

PIANORECITAL KLARA WÜRTZ IN HET OUDE SLOT

Op vrijdag 12 januari 2001 om 20.15 uur treedt pianiste Klara Würtz, met werken van Beethoven, Schubert, Bartók en Schumann, op in Het Oude Slot in Heemstede. Klara Würtz werd in 1965 in Boedapest geboren en begon met pianospelen toen ze vijf jaar was. Intussen is zij uitgegroeid tot een virtuoze pianiste. Klara Würtz studeerde aan de Franz Liszt Muziek Academie en kreeg les van Zoltán Kocsis en György Kurtág en volgde masterclasses bij András Schiff. In 1985 won zij het Ettore Pozzoli pianoconcours en werd door de jury geprezen niet alleen vanwege haar superieure techniek, maar vooral om haar buitengewone gevoeligheid voor de muziek. Sindsdien trad zij op in concertzalen in Europa en Noord-Amerika, als solist met grote orkesten, maar ook als lid van kamermuziekensembles. Vorig seizoen gaf zij met klaviertrio Amsterdam nog een prachtig concert in Het Oude Slot. Voor deze solorecital staan op het programma: Beethoven Sechs Bagatellen opus 126, Schubert Sonate in Bes opus 147, Bartók Suite opus 14 en Schumann Sonate in fis opus 11.

Prijs: f 20,00 / f15,00 Telefonisch reserveren: woensdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en een uur voor aanvang van het concert. Kassalijn: 023-5470482. Het Oude Slot, Ir Lelylaan 6, 2103 XP Heemstede

Agenda: Het Oude Slot, vrijdag 12 jan 2001, 20.15 uur Let op andere datum! Klara Würtz, pianorecital met werken van Beethoven, Schubert, Bartók en Schumann.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie