Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Thema-avond vriendenkring Aviodome 'Gebroken vleugels'

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- Persbericht -
12 januari: Thema-avond "Gebroken vleugels"

"Uit het hoofd en uit het hart" zal Gerhard de Bruyn op vrijdagavond 12 januari 2001 op indringende wijze verhalen over zijn ervaringen in Nederlands-Indië en Nieuw Guinea. De Bruyn diende in 1947 als boordmecano op een Catalina tijdens de tweede politionele actie. Hierna diende De Bruyn op een Martin Mariner (watervliegtuig), die vanaf 1957 werden ingezet bij de strijd om Nieuw Guinea. Dat deze vliegtuigen als onbetrouwbaar te boek stonden, moest hij op 17 december 1959 zelf op tragische wijze ervaren. Tijdens een verkenningsmissie verongelukte hij, waarbij twee collega's om het leven kwamen. Zwaar gewond werd De Bruyn gered en verzorgd door traditioneel levende Papoea's.

Gerhard de Bruyn zal zijn verhaal illustreren met een televisieproductie van 2 Vandaag en een fotocollage van 10 grote platen. Hiernaast zijn er uitgebreide fotocollages over het leven van de Papoea's, de 50 verschillende vliegtuigen waarmee de MLD heeft gevlogen in de afgelopen 80 jaren, de 43 schepen die de Nederlandse soldaten naar Indië vervoerden, de monumenten van de ruim 6500 man die niet meer teruggekomen zijn en een collage van de Marinekampen Surabaija, Priok en Biak.

Belangstellenden zijn vanaf 19:00 uur welkom in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol voor een kopje koffie. De lezing start om 19:30 en duurt tot circa 21:30 uur. Hierna is er gelegenheid om nog informeel na te praten en de fotocollages te bekijken. Er wordt een bijdrage gevraagd van fl. 12,50 (Vrienden Aviodome fl. 10,00). Een deel zal ten goede komen aan de Martin Mariner Stichting.

Aanmelden met naam en telefoonnummer bij de Stichting Vriendenkring Aviodome P/a Westelijk Randweg 201, 1118 CT SCHIPHOL
Tel. 020-4068000 / Fax. 020-4068001
Email: (vrienden@aviodome.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie