Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Update situatie Ambon / Maluku

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Situatie Ambon / Maluku

Situatie 12-01-2001

Incident motorfiets bij Galungung Batumerah
Op het zelfde moment als het incident met de sedan auto op 11-01 hebben massa een 2-tal jongens aangevallen, die op een motorfiets door Galungung Batumerah reed. De beide jongens t.w. Jusuf Anakotapary en Nootje Wattimena waren spoorloos verdwenen. De politie heeft vanaf gisteravond een zoektocht/onderzoek ingesteld. Vanmorgen is er melding gedaan dat er 2 lijken zijn gevonden. Een identificatie moet nog gebeuren. Ondertussen is er ook gerapporteerd dat massa de motorfiets in brand heeft gestoken.

Kapolda door massa moslims tegengehouden
Gisteren 11-01-2001 was er een concentratie van massa moslims en Laskar Jihads, (herkenbaar in hun witte gewaden), in Kota Jawa, bij de mesjid Al Huda. Sommige Laskar Jihads hebben Handy Talkies bijzich. In Wailela hebben massa en Laskar Jihads tegen 16.00 uur de auto van Kapolda Firman Gani tegengehouden. Met de kapolda zijn nog meer auto's meegekomen, waaronder een auto met journalisten. Op dat moment kwamen een andere groep moslim uit de richting Jasirah Leihitu aan met een truck, om de weg te versperren.
Na een paar minuten kon de stoet weer verder, nadat er over en weer geschreeuwd werd om de Kapolda door te laten.

FKM Leider aangehouden
De leider van FKM, (Front Kedaulatan Maluku), dr. Alex Manuputty is door de Polda in Ambon aangehouden. De polda zei voldoende bewijzen te hebben dat FKM een separatistische beweging is. Dr.Alex Manuputty zal voor verhoor, 20 dagen worden vastgehouden. Polda sluit niet uit dat er binnen een korte termijn meerdere mensen aangehouden zullen worden. Ondertussen hebben tientallen FKM aanhangers een demonstratie gehouden voor het Politie buro. Ze eisen vrijlating van dr.Alex Manuputty.

Ambon, 12-01-2001

Paulien Joel-Parera

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie