Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU-verklaring inzake Bhutan en Nepal

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Bhutan-Nepal : Joint refugees verification Press Release: Brussels (12-01-2001) - Press: 7 - Nr: 5049/01


Brussel,
12 januari 2001

5049/01 (Presse 7)

P 5/01

(OR. fr)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

inzake het verificatieproces betreffende de vluchtelingen dat door Bhutan en Nepal gezamenlijk zal worden uitgevoerd

De Europese Unie is ingenomen met de belangrijke maatregelen die de regeringen van Bhutan en Nepal recentelijk hebben getroffen om het vraagstuk van de vluchtelingenkampen in Oost-Nepal op te lossen en met beider vastbeslotenheid om via een bilaterale dialoog in een geest van goed nabuurschap een duurzame oplossing te vinden.

De Europese Unie is een van de belangrijkste donoren van het programma van het Hoge Commissariaat van de Verenigde Naties voor de vluchtelingen in deze kampen. Zij is verheugd over het vooruitzicht van een spoedig verificatieproces, dat tot de repatriëring van vluchtelingen en uiteindelijk tot sluiting van de kampen moet leiden. Zij zal de werkzaamheden van het gezamenlijk ministerieel comité en van het gezamenlijk verificatieteam aandachtig blijven volgen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, en de EVA-landen, leden van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aanreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie