Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Eurecard: kortingen voor mensen met beperking

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

EURECARD VERLAAGT GRENZEN VOOR MENSEN MET BEPERKING

Servicekaart biedt mensen met beperking korting in euregionaal gebied EURECARD VERLAAGT GRENZEN VOOR MENSEN MET BEPERKING

Vrijdag 12 januari wordt in het Eurogress te Aken om 11.00 uur de Eurecard gepresenteerd. De Eurecard biedt mensen met een beperking in de Euregio kortingen op het gebied van cultuur, sport en toeristische activiteiten. De Eurecard is geldig binnen de (uitgebreide) Euregio Maas-Rijn. Deze omvat de regio Aken, Nederlands-Limburg, Belgisch-Limburg, de provincie Luik, de Duitstalige gemeenschap van België en de regio Bitburg-Prüm en Daun.

In aanwezigheid van Limburgs gedeputeerde voor zorg Martin Eurlings en de ministers van Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, de Vlaamse Gemeenschap, het Waals Gewest en de Duitstalige Gemeenschap in België wordt de kaart in het Eurogress te Aken overhandigd aan vertegenwoordigers van de gehandicapten(organisaties) per deelnemende regio.
De Eurecard beperkt zich nu tot culturele, sportieve, recreatieve of toeristische aanbiedingen. Een 'Eurecard-embleem' geeft aan waar de kortingen gegeven worden. Maar 'Eurecard' zou ook het euregionale label kunnen worden waarmee bedrijven en instellingen kunnen aangeven goed toegankelijk te zijn voor mensen met beperkingen. Daarmee zou aangesloten worden bij nu al regionaal of landelijk opererende organisaties en één euregionale standaard voor toegankelijkheid worden gehanteerd.

De provincie Limburg draagt in totaliteit 130.000,- ( 58.992,-) bij aan de Eurecard, verdeeld over drie jaar. Het project is aangemeld voor subsidiëring in het kader van het Europees programma Interreg III. Er is Europese subsidie gevraagd ten bedrage van 215.000,- ( 473.798,-).
De invoering van de Eurecard wordt in Nederland voor de provincie Limburg begeleid door het Provinciaal Bureau Toegankelijkheid Limburg uit Hoensbroek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie