Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afvalscheiding in Leiden na verschijnen nieuwe KCA-lijst

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Lege verfblikken in de vuilnisbak

MILIEU EN BEHEER - Vorige week verscheen de nieuwe KCA-lijst. Goed om weer eens te kijken hoe het ook alweer zat. Moeten lege verfblikken, flessen of spuitbussen bijvoorbeeld bij het chemisch afval?

Lege verpakkingen kunnen bij het gewone afval. Alleen wanneer spuitbussen, flessen of blikken nog resten bevatten van producten die op de KCA-lijst staan, moet u deze apart houden. De producten zijn te herkennen aan het KCA-logo op de verpakking.
KCA kunt u inleveren bij de chemokar. Deze staat op standplaatsen en rijdt één keer per kwartaal door de straat. Op de wijkpagina van de Stadskrant staat het inzamelschema van de chemokar. De standplaatsen van de chemokar staan in het groene katern van de gemeentewijzer. Ook kunt u klein chemisch afval inleveren bij de milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat 11. De milieustraat is dagelijks open van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Batterijen kunt u meestal inleveren op het adres waar u ze heeft gekocht. Medicijnen kunt u inleveren bij de apotheek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie