Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkpagina van gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Wijkpagina

Stadsdeel Noord

Snoeien
Wijkbeheer heeft een lijst met verschillende te snoeien locaties gemaakt. De komende weken zullen de tuinmannen de snoeischaar ter hand nemen op de Gooimeerlaan, de Merendonk (rondom de flat) en op verschillende plekken in de Vlinders in de Merenwijk.

Vegen
De komende week veegt Wijkbeheer zowel De Kooi als in de Merenwijk de Wallen, de Werven, de Rozen, de Molens en de Bloemen. De week erna vervolgt Wijkbeheer het vegen in de Rodes, de Horsten, de Floris Versterbuurt, de Hoven, Groenoord, op de Herensingel, de Maresingel, de Kooilaan en de Sumatrastraat.

Stadsdeel Midden

Buurtmobiel
De Buurtmobiel staat op verschillende plekken in de wijk. Bewoners kunnen er terecht met vragen of problemen over wonen, werken en vrije tijd. De Buurtmobiel is een samenwerkingsverband van Politie Hollands Midden en de Leidse Welzijnsorganisatie.

De Buurtmobiel staat de komende weken op de volgende locaties: Maandag 15 januari:
10.00-12.00 uur Garenmarkt
Dinsdag 16 januari:
10.00-12.00 uur Olieslagerspoort
Woensdag 17 januari:
13.00-15.00 uur Maria Gijzenplein
Donderdag 18 januari:
13.00-15.00 Marendorpse Dwarsstraat
Maandag 22 januari:
15.00-17.00 Lange Mare
Dinsdag 23 januari:
10.00-12.00 uur Garenmarkt
Woensdag 24 januari:
12.00-14.00 uur Marendorpse Dwarsstraat
Donderdag 25 januari:
13.00-15.00 uur Olieslagerspoort
Vrijdag 26 januari:
10.00-12.00 uur Caeciliastraat

Tijdens de openingstijden is de Buurtmobiel ook telefonisch te bereiken (06-55847879). In de Buurtmobiel zijn altijd de wijkagent en de buurtwerker aanwezig.

Stadsdeel West

Spreekuur Hans Buijing
Hans Buijing, wethouder van Onderwijs, Welzijn, Onderwijs en Emancipatie en wijkwethouder van stadsdeel West, houdt spreekuur. Op donderdag 25 januari zal Hans Buijing aanwezig zijn in het Stadsdeelkantoor van Stadsdeel West van de LWO aan de Topaaslaan 19 van 19.30 tot 20.30 uur.

GFT scheiden in Stevenshof
Op woensdag 24 januari komen er in de Stevenshof medewerkers van de dienst Milieu en Beheer langs. Zij zullen steekproefsgewijs een korte enquête afnemen over de scheiding van GFT. Als bewoners GFT scheiden, staat daar een leuk groen cadeautje tegenover: een voorjaarsplantje.

Vuurwerk
Stadsdeel West wil iedereen bedanken voor de hulp bij het opruimen van de vuurwerkrestanten!

Vegen
In de week van 15 januari veegt Wijkbeheer de Leeuwenhoek en de Lage Mors. De week erna is de Hoge Mors aan de beurt. Verder besteden de vegers extra aandacht aan het vuil en onkruid op de verschillende speelplekken.

Stadsdeel Zuid

Groen
Wijkbeheer is volop bezig met het snoeien van bomen en struiken in Zuidwest. Volgende week beginnen de tuinmannen met snoeien in de Koninginnelaan.

Bijeenkomst Potgieterlaan
Op 11 december is er een informatie-avond geweest voor bewoners van appartementencomplex Den Stadsjonker. Er is toen afgesproken dat Wijkbeheer een voorstel zou doen voor herinrichting van het binnenterrein om de overlast van hangjongeren op het terrein van het appartementencomplex aan te pakken. Wijkbeheer heeft nu tekeningen gemaakt voor herinrichting en zal deze toelichten op een tweede bijeenkomst op maandag 15 januari van 20.00 tot 22.00 uur. Sjuul Paauw van de LWO zal de avond in buurthuis Vogelvlucht (Boshuizerlaan 5) leiden. Verder zijn er medewerkers van Wijkbeheer, de politie en mensen van de stichting Thuis op Straat aanwezig. Ook zijn de bewoners van de Oltmansstraat, Hasebroekstraat en Genestetstraat welkom op 15 januari.

Vegen
Stadsdeel Zuid veegt nog niet op schema in verband met het opruimen van vuurwerkrestanten. Mochten bewoners nog vuurwerk zien liggen, dan kunnen ze contact opnemen met Harry Schreuder (5167619). Wijkbeheer is tevens bezig met het vervangen van prullenbakken die in de nieuwjaarsnacht zijn gesneuveld. In de Van 's-Gravensandestraat is een bank vernield. Er is aangifte gedaan bij de politie en de bank zal binnenkort worden vervangen.

Onderhoud groen eerst op papier
Ger Pieter Wilbrink is Werkvoorbereider beheer bij Wijkbeheer: "Ik bereid met ongeveer vijftien andere collega's het werk voor op het gebied van groenaanleg en -onderhoud in de stad. Alles wat met gazons, plantsoenen, planten of bomen te maken heeft, bekijk ik vanuit de beheersmatige kant. Bepaalde bomen worden bij voorkeur in de zomermaanden gesnoeid, maar een aantal soorten verdragen ook snoei in de wintermaanden en omdat er geen blad aanzit, is het afvoeren van takken eenvoudiger. Heestervakken, dat zijn vakken waarin heesters zijn geplant, hebben een bepaald niveau van onderhoud nodig; ze moeten zoveel keer per jaar geschoffeld worden. Als de tuinmannen van Wijkbeheer bijvoorbeeld voorstellen dat ze de heestervakken vaker willen gaan schoffelen, adviseer ik hen of ze dat juist wel of niet moeten doen en of dat financieel haalbaar is. Het is vergelijkbaar met het onderhoud van een auto. Elke auto vergt zijn eigen onderhoud afhankelijk van het merk of bijvoorbeeld de kilometerstand." Wilbrink was eerst senior tuinman bij Stadsdeel Zuid: "Ik kom echt uit het vak zelf. Wat ik toen buiten deed als tuinman, zet ik nu in feite op papier."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie