Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Van Boxtel zal toezegging wachtlijsten nakomen'

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verwachting: Van Boxtel komt toezegging wachtlijsten inburgering oudkomers na

Een persbericht bij het onderwerp Inburgering 21 december 2000
De gemeenten Rotterdam, Den Haag en Dordrecht verwachten dat de mensen die in mei van dit jaar op een wachtlijst voor een inburgeringscursus voor oudkomers stonden, voor 1 mei 2001 allemaal een cursus hebben afgerond of daaraan deelnemen. Dit hebben de gemeenten vandaag gezegd tijdens een overleg met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) en mevrouw Vogelaar (projectleider Taskforce Inburgering). Tijdens dit overleg is met de bestuurders van deze gemeenten en de Regionale Opleidingen Centra (ROCs) gesproken over de voortgang van het wegwerken van de wachtlijsten. Ook is toegezegd dat men zich gezamenlijk zal inzetten voor het leveren van maatwerk en het vergroten van de mogelijkheid om leren en werken te combineren. Daarmee wil men niet alleen de huidige wachtlijsten wegwerken maar ook komen tot een structurele verbetering van het inburgeringsbeleid. Dit laatste zal echter meer tijd vragen. Minister Van Boxtel heeft het afgelopen voorjaar tijdens het Integratiedebat in de Tweede Kamer toegezegd dat de oudkomers die op 1 mei 2000 op een wachtlijst stonden, binnen een jaar een cursus hebben afgerond of daaraan deelnemen. Uit onderzoek is gebleken dat op dat moment 10.000 mensen op taalles wachtten. De gemeenten en de ROCs met de grootste wachtlijsten, hebben laten weten dat deze mensen op 1 mei 2001 aan een taalcursus zullen zijn begonnen of die al hebben afgerond. Op deze manier wordt voldaan aan de toezegging van minister Van Boxtel.
Met de gemeente Amsterdam zal eenzelfde overleg plaatsvinden in januari. Verwacht wordt dat ook Amsterdam een dergelijke toezegging kan doen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie