Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parallelbaan langs A12 en randweg Harmelen op de lange baan

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Parallelbaan langs A12 en randweg
Harmelen op de lange baan

Belangen Harmelense Inwoners heeft bij de Provincie een bezwaarschrift met betrekking met betrekking tot de aanleg van een baggerdepot langs de A12 in-gediend. Uit de reactie daarop vallen ook over de aanleg van de parallelbaan en de aansluiting van de Harmelense randweg conclusies te trekken.

De Provincie geeft op de bedenking het depot ligt op het tracé waar de noordelijke parallelbaan komt als reactie: 'dat als er voor wat betreft ruimtelijke ordening ruimte bestaat om een tijdelijk depot op die plek toe te staan er kennelijk minder haast hoeft te bestaan met de aanleg van de parallelbaan'. Dit staat weer haaks op hetgeen de Provincie vorig jaar over de versnelde aanleg van de parallelbaan heeft beweerd. Weet daar de ene mond niet wat de andere heeft gezegd?

Op de bedenking dat het depot is getekend in het gebied waar een aansluiting met de Harmelense randweg moet komen is de reactie: als het baggerdepot op die plek ligt waar een weg moet komen, kan inderdaad gedurende de tijd dat het baggerdepot er ligt geen weg worden aangelegd'.
Zo'n cynisch antwoord met zoveel logica geeft de burger ècht vertrouwen in de oprechtheid van een serieuze bezwarenprocedure!.

Randweg dus nog ver weg
Wanner de (ex)gemeente Harmelen - zij heeft op basis van een artikel 17 een tijde-lijke vrijstelling van 2 jaar op het bestemmingsplan verstrekt - en de Provincie zich zo gedragen, is het dus duidelijk dat - ondanks alle bolle verhalen van de politiek en bestuurders - de aanleg van de parallelweg èn dus de oplossing voor de overlast op de Dorpsstraat weer jaren de toekomst in is geschoven.

Belangen Harmelense Inwoners zal om het belang van de inwoners niet te schaden, de voortgang van de baggerwerkzaamheden niet te frustreren en verder geen be-zwarenprocedures meer volgen. Het is na veel te veel jaren van nalatigheid hoog tijd dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Wellicht draagt het bij aan een verlagen van de grondwaterstand en de vochtoverlast in de betreffende wijken.

Moeders opgepast!
De Provincie geeft toe dat het baggerdepot een aantrekkingskracht op kinderen kan hebben. Zij belooft zorg te dragen voor een afzetting met een hekwerk en waar-schuwingsborden. Of de jeugd zich daar iets van aan trekt is de vraag. Ouders worden dus bij voorbaat gewaarschuwd goed op te letten.

Nadere informatie: J. Bakker, 0348-44.2016
Belangen Harmelense Inwoners
Uitsluitend aandacht voor de belangen van de inwoners!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie