Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil geen medicijnenproducenten in nascholing huisartsen

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 12 januari 2001

SP Tweede-Kamerlid Kant vindt dat minister Borst de farmaceutische industrie moet weren uit de nascholingscurssussen voor huisartsen. Dit naar aanleiding van de in de openbaarheid gekomen visitatierapporten van huisartsen die Trouw-journalist Bouma vandaag bekend maakte.

Kant had al eerder tevergeefs de minister om openbaarmaking van deze rapporten gevraagd omdat zij zich ernstig zorgen maakte over de steeds verdergaande invloed van de farmaceutische industrie op nascholing.

Kant: "De industrie is zeer creatief in het vinden van sluipwegen voor haar marketing en beïnvloeding van voorschrijfgedrag van artsen. Het is net een ballon, duw je aan de ene kant, dan stulpt ie aan de andere kant uit. Als je reclame aan huisartsen inperkt zie je weer nieuwe pogingen opduiken om de greep op de nascholing te vergroten. De minister zal dan ook alle wijzen van beïnvloeding moeten inventariseren en gelijktijdig en krachtdadig moeten aanpakken, maar is hierin veel te laks." Kant heeft minister Borst wederom opheldering gevraagd over de promotieactiviteiten van de farmaceutische industrie inzake nascholing.

Inlichtingen: Agnes Kant 06-51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie