Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE lanceert 2e generatie eMail Server II

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

t.a.v. de redactie Heemstede, 12 januari 2001

SuSE lanceert 2e generatie eMail Server II voor professionele e-mailcommunicatie

Betrouwbare en betaalbare e-mailoplossing voor Linux-gebruikers

Vandaag kondigt SuSE Linux, internationaal technologisch leider en solutions provider van open source besturingssystemen, de tweede generatie e-mailoplossingen aan voor commerciële bedrijven, openbare instellingen, werkgroepen en iedereen die behoefte heeft aan professionele communicatie via e-mail.

De SuSE eMail Server II is een open-source-oplossing, gebaseerd op betrouwbare componen-ten, die aansluiten bij internetstandaarden als SMTP, IMAP4, POP3 en LDAP. De SuSE eMail Server beheert mail op een centrale server, in overeenstemming met de IMAP-standaard (Internet Message Access Protocol). Gebruikers hebben nu, onafhankelijk van hun locatie of de door hen gebruikte software, toegang tot hun berichten en mappen via internet of het LAN van hun bedrijf. De server ondersteunt alle gangbare mailprogramma's, waaronder Microsoft Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger en Eudora. Ook is het mogelijk om webmail te gebruiken, met behulp van het bijgevoegde programma IMP. Zelfs onervaren gebruikers kunnen dankzij de gebruikersinterface hun mail met gemak gebruiken.

Het aantal gebruikers dat op elke mailserver kan worden aangesloten is onbeperkt en is uitsluitend afhankelijk van de capaciteiten van de server-hardware. Aangezien het SuSE Linux OS op efficiënte wijze gebruik maakt van de hardware resources, kunnen met de SuSE eMail Server II grote e-mailpools op goedkope wijze worden onderhouden. Hierdoor zijn de aanschafkosten laag en is een veilige investering gegarandeerd.

De SuSE eMail Server II zal begin februari verkrijgbaar zijn via SuSE of software-leveranciers. De aanbevolen verkoopprijs voor één server bedraagt 255 Euro. Dit is inclusief handboek, 60 dagen ondersteuning op installatie en de server-backup-oplossing Arkeia van Knox Software. Aanvullende technische ondersteuning en adviezen voor de implementatie van deze en diverse andere oplossingen zijn eveneens verkrijgbaar bij SuSE.

Over SuSE:
SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSe meer hardware-platformen dan alle andere commercieel verkrijgbare bundels.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de USA.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email: (meck@suse.de)
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023-547 07 97; fax: 023-547 12 39,
email: suse@effect-europr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie