Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BroadVision en webMethods verstevigen strategische relatie

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BroadVision en webMethods verstevigen strategische relatie

BroadVision voegt op webMethods- oplossingen gebaseerde B2B Gateway toe aan haar bestaande B2B-producten; WebMethods baseert eigen website op BroadVision e-business suite

Huizen, 12 januari 2001 - BroadVision, specialist in geavanceerde, gepersonaliseerde e?business-toepassingen, en webMethods, toonaangevend leverancier van oplossingen voor business-to-business integration (B2Bi), verstevigen hun strategische samenwerking die in oktober 2000 werd gesloten. Binnen de nieuwe overeenkomst krijgt BroadVision het recht om het platform voor B2B-integratie van webMethods samen met haar eigen producten te verkopen onder de naam BroadVision B2B Gateway. Bovendien heeft webMethods BroadVision's suite van e-business applicaties gekozen voor het bouwen van een nieuwe gepersonaliseerde webMethods-website.

Phillip Merrick, president en CEO van webMethods: "Sinds oktober 2000 hebben wij verschillende gebieden geïdentificeerd waarop onze technologieën elkaar kunnen versterken en waarmee wij onze strategische doelen en de wensen van onze klanten kunnen verwezenlijken. Wij zijn nu de eerste leverancier van B2Bi-oplossingen geworden voor klanten van BroadVision, door Broadvision in staat te stellen om ons platform voor B2B-integratie rechtsreeks te verkopen."

Op basis van webMethods B2B Integration Server, webMethods B2B Developer, webMethods B2B for Partners en de door webMethods ontwikkelde BroadVision-adapter is een BroadVision B2B Gateway samengesteld. De OEM-overeenkomst met webMethods bepaalt dat BroadVision het recht heeft om deze BroadVision B2B Gateway te verkopen samen met haar eigen oplossingen BroadVision MarketMaker, BroadVision Procurement en BroadVision Business Commerce. Op deze manier kunnen handelspartners en deelnemers aan B2B-marktplaatsen integreren met diverse back-end systemen en beschikken over intelligente analysetools ter ondersteuning van zakelijke beslissingen. BroadVision zal ook andere oplossingen van webMethods gaan verkopen, waaronder webMethods Enterprise, webMethods Trading Networks, webMethods for RosettaNet en webMethods Adaptors.

Nieuwe website van WebMethods
Tegelijkertijd met het sluiten van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst heeft webMethods bekend gemaakt dat het bedrijf haar eigen websites geheel zal vernieuwen op basis van BroadVision's suite van e-business oplossingen, waaronder BroadVision InfoExchange Portal. webMethods vervangt haar huidige webplatform om een nieuw extranet te creëren waarmee klanten en hun partners kunnen beschikken over gepersonaliseerde, 'zelfbedienings'-toegang tot informatie, producten en bedrijfsprocessen. De ondersteuning van de BroadVision-oplossingen voor een reeks van open standaarden, waaronder XSL en XML voor het hergebruiken van content, en Corba, COM en JavaScript voor het maken van uitbreidingen, speelden een belangrijke rol bij de keuze van webMethods voor BroadVision. De One-to-One personalisatie-mogelijkheden van BroadVision stellen webMethods in staat om gedoseerd informatie, diensten en producten te kunnen aanbieden aan individuele gebruikers van de webMethods-portal. BroadVision Command Center maakt het daarbij mogelijk om bedrijfsregels 'on-the-fly' aan te passen.

In de nieuwe overeenkomst tussen webMethods en BroadVision is tenslotte bepaald dat beide bedrijven hun gezamenlijke marketing-, co-branding- en salesinspanningen wereldwijd zullen voortzetten. "webMethods is nu onze eerste leverancier voor B2B-integratie geworden en tevens een nieuwe klant van ons", aldus dr. Pehong Chen, president en CEO van BroadVision. "Samen zullen we doorgaan met het ontwikkelen en aanbieden van snel te implementeren B2B-totaaloplossingen die real-time interactie mogelijk maakt tussen kopers, leveranciers en partners."

Over webMethods
webMethods is een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor business-to-business integratie (B2Bi). webMethods biedt end-to-end oplossingen voor het integreren van klanten, leveranciers en partners tot een real-time handelsnetwerk en het verbeteren van de interne operationele efficiëntie. webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De belangrijkste verticale markten voor webMethods zijn chemie, financiële dienstverlening, hightech productie en telecommunicatie. Het bedrijf bedient wereldwijd meer dan 425 klanten, waaronder top-2000-bedrijven als Citibank, Dell, Eastman Chemical Company, Fidelity Investments, Grainger, Motorola en Starbucks evenals belangrijke B2B-marktplaatsen als ChemConnect, e-STEEL en Ventro. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatieuitwisseling via draadloze en vaste Internet-verbindingen. De BroadVision e-commerce applicatiesuite kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 100 partnerorganisaties wereldwijd, garanderen dat de implementatie van de applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant. BroadVision ondersteunt meer dan 1.000 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993 en ging in 1996 naar de beurs (Nasdaq). Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Voor meer informatie zie: www.broadvision.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
BroadVision, contactpersoon: Hilleen Peters, tel. 035 - 524 90 10, e-mail: (Hilleen.Peters@BroadVision.com), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Marieke Leenhouts, tel. 023 - 562 82 08, e-mail: (mariekel@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie