Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 12-01-2001 Poltieberichten van 11/1 (13.00 uur) t/m 12/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: zakkenrollerij
Donderdag tussen 12.45 en 13.15 uur stond een 18-jarige inwoner van Leeuwarden op de Voorstreek op iemand te wachten. Terwijl hij daar stond liep een onbekende blanke man, leeftijd rondom de 25 jaar tegen hem op. De man droeg een zwarte jas en had een gele tas bij zich. Toen de jongeman daarna wilde bellen, bleek dat zijn GSM uit zijn jaszak was verdwenen. Hij heeft aangifte gedaan.

Haule: lasershield
Donderdag omstreeks 14.25 uur werd op de Polderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd op snelheid. Toen de laserpatrol op de auto werd gericht, gaf deze direct de indicatie aan, dat de auto was uitgerust met een lasershield. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Groningen, kreeg een bekeuring en de lasershield werd uit de auto verwijderd en in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die stond geparkeerd op de Tylkedam. Een ruit in het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een radardetector weggenomen. De eigenaresse, een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal juwelier
Donderdag omstreeks 17.40 uur kwam een onbekende man de winkel van een juwelier aan de Noorderbuurt binnen. De man had belangstelling voor een horloge en wilde betalen met een bankbiljet van f 1000.-. Dit kon gewisseld worden, doch de man wilde geen bankbiljetten van f 100.-. Vervolgens liet de man weten dat hij wel bij de bank zou gaan wisselen. Terwijl hij wegliep toonde hij ineens belangstelling voor een gouden ring, die in de vitrine lag. Toen de verkoopster de vitrine opende, deed de man plotseling een greep in de vitrine waardoor verschillende ringen onder vitrine op de grond terechtkwamen. De verkoopster heeft de man daarop teruggeduwd en de ringen opgepakt en de vitrine weer afgesloten. De man gaf toen aan dat hij naar het postkantoor zou gaan om geld te wisselen. De man kwam niet terug. Daarna bleek dat hij kans had gezien twee gouden ringen met een diamant en een paar oorstekers weg te nemen. De waarde van het ontvreemde bedraagt een paar duizend gulden. De verkoopster, een 22-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan. Het signalement van de man: buitenlands type, lengte ongeveer 1.82 meter, leeftijd 35 tot 40 jaar, zwart netjes geknipt haar, droeg een bril met goudkleurig montuur. Droeg een geelkleurig colbert en zwarte pantalon. De man sprak Spaans en Engels en zeer gebrekkig Nederlands

Lemmer: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Pegasus. De achterdeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen, met daarin enkele bankpasjes en een klein geldbedrag. De bewoonster, een 35-jarige inwoonster van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: mishandeling
Donderdag omstreeks 19.40 uur liep een 17-jarige inwoner van Oosterwolde over het pad tussen de Buttingasingel en de Grietmanslaan. De jongen was vanaf het Station op weg naar huis. De jongen is van buitenlandse afkomst. Op het pad werd de jongen ingehaald door twee mannen, die een racistische opmerking maakten en vervolgens werd de jongen op de grond gegooid. Terwijl hij op de grond lag, werd hij verschillende malen geschopt en geslagen door de twee mannen. Toen er mensen kwamen aanlopen, zijn de twee mannen er vandoor gegaan. De jongen liep een aantal kneuzingen op en had pijn aan zijn kaak. Het enige wat van de twee mannen bekend is: twee blanke mannen, waarbij de ene een stuk groter was dan de andere, leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. De grootste droeg een zwart leren jack. De mannen hadden een fiets en een kratje bier bij zich. De politie vraagt getuigen, die iets gezien hebben zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.

Grou/Leeuwarden: verlichtingscontrole
Donderdagavond werd op verschillende plaatsen in de gemeente Boarnsterhim verlichtingscontrole gehouden. Bij deze controle bleek dat alle fietser hun verlichting keurig in orde hadden. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Vervolgens werd op het Zuiderplein in Leeuwarden gecontroleerd. Hier werden 32 fietsers bekeurd ter zake het niet in orde hebben van de verlichting.

Wergea: onder invloed
Donderdag omstreeks 23.35 uur werd op de Waldwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man kreeg van een politieman, die verkeer stond te regelen in verband met een ongeval (zie volgende bericht) een teken om door te rijden. In plaats van door te rijden, stopte de bestuurder. De man, een 31-jarige inwoner van Drachten, werd hierop aangesproken en toen bleek dat de man gedronken had. Aan het bureau blies de man 840 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wergea: eenzijdig ongeval
Donderdag omstreeks 23.20 uur vond op de Waldwei onder Wergea een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto kwam met zijn wielen in de berm, verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam op z`n kop in de sloot terecht. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Oude Pekela, kon op eigen gelegenheid de auto verlaten. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 560 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur.

Twijzelerheide: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.55 uur werd op de Bjirkenwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 20-jarige inwoner van Sebaldeburen bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 450 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.50 uur werd op de Burgemeester Falkenaweg een bestuurder van een scooter gecontroleerd. De man, een 45-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 265 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Bolsward: inbraak woning
Tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 01.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Brunostraat. Een achterraam werd geforceerd. In de woning werden alle vetrekken doorzocht. Uit de woning werden sieraden, geld en drie bankpasjes weggenomen. De eigenaar, een 59-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.55 uur werd op de Nieuweburen een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 19-jarige inwoner van Dokkum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie