Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.45 uur
Snelheidscontroles

MONTFOORT/OUDEWATER Bij een snelheidscontrole op Willeskop zijn donderdag tussen half tien en half elf 8 overtredingen geconstateerd. In totaal passeerden 186 voertuigen de controlepost. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 80.

Ook aan de Utrechtsestraatweg in Oudewater is dezelfde dag gecontroleerd. Daar reden 10 van de 286 voertuigen te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 106 kilometer. Ook hier geldt 80 als maximum.

Dief aangehouden

ABCOUDE Getuigen hebben donderdagmiddag een 16-jarige inwoonster van Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van een winkeldiefstal in een zaak aan de Hoogstraat in Abcoude.

Getuigen zagen het meisje samen met een jongen in de winkel rondlopen en zagen vervolgens het meisje een portemonnee uit de jas van een vrouw pakken. Daarop verliet het tweetal de winkel. In eerste instantie wisten omstanders het meisje aan te houden maar zij wist zich los te rukken en ging er vervolgens vandoor.

De bestuurder van een personenauto zag een en ander gebeuren en stopte. Twee personeelsleden van de winkel stapten in en gezamenlijk zijn zij op zoek gegaan naar de verdachten. Op de Amsterdamsestraatweg konden zij de Amsterdamse aanhouden.

Verkeersongeval

LOENEN Bij een verkeersongeluk aan de provincialeweg 201 bij Vreeland zijn donderdagochtend drie gewonden gevallen. Een van hen is een politieagent die werd aangereden door een auto.

De politie kreeg de melding van een auto die over de kop zou zijn geslagen. Ter plaatse bleek de bestuurster al uit de auto te zijn geklommen. De vrouw klaagde over nekklachten en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Vlak daarna reden enkele andere voertuigen op elkaar. Een van de autos kwam op het fietspad terecht en schepte daarbij de 32-jarige politieagent.

Hij werd enkele meters met de auto meegesleurd. Hij is met onder meer met enkele hoofdwonden, kneuzingen en beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Hij kon later op de dag weer huiswaarts keren. Ook de bestuurster van een auto die bij de tweede aanrijding betrokken raakte is naar een ziekenhuis overgebracht voor behandeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie