Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Treinbegeleiders ernstig verwond in station Geraardsbergen

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

12/1/2001

Treinbegeleiders ernstig verwond

Woensdagavond zijn twee treinbegeleiders met ernstige verwondingen aan het aangezicht naar het ziekenhuis gebracht. Ze werden aangevallen door vier jongeren die hun vervoersbewijs weigerden te betalen.

Het incident speelde zich gisterenavond af rond 17h45 in het station van Geraardsbergen. Vier jongeren op de trein van Geraardsbergen naar Edingen hadden geen vervoersbewijs en weigerden er een te kopen. Dit viertal was reeds bekend bij de treinbegeleider: hij kende eerder al problemen met deze jongeren. Toen hij besloot om niet te vertrekken, vielen deze zwartrijders hem aan. De treinbegeleider vluchtte naar de wachtzaal van het station, waar hij hulp kreeg van een collega. Ook die man kreeg ernstige slagen en stampen, waarop het viertal het op een lopen zette.

Een treinbegeleider werd naar de H.Hartkliniek van Geraardsbergen overgebracht, zijn collega kon op eigen kracht naar het ziekenhuis rijden.

De identiteit van de vier agressors is gekend, ze werden reeds meerdere keren betrapt op zwartrijden. Er werd onmiddellijk klacht ingediend bij de rijkswacht. De NMBS zal zich burgerlijke partij stellen. Ook de treinbegeleiders hebben besloten gerechtelijke stappen te ondernemen.

© 2000 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie