Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 12 januari 2001
10:25 vrijdag 12 januari 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 januari a.s. 08.00 uur.
0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Coevorden, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag reden twee meisjes uit Coevorden naast elkaar op de fiets over de Gramsbergerstraat. Een van achteren naderende 19-jarige automobilist uit Hardenberg verklaarde dat hij verblind werd door de laagstaande zon en reed het meisje, dat aan de buitenzijde reed, aan. Zij werd met hoofdletsel overgebracht naar het AZG.

Hoogeveen hennepkwekerij
Werd gistermorgen op de zolder van een woning aan de Pottingastraat een goed ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met ruim 160 hennepplanten. De 36-jarige bewoner deed afstand van alle planten en apparatuur waarna vernietiging van de in beslag genomen spullen plaatsvond.

Papenvoort, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag verleende een 28-jarige automobilist uit Oldemarkt op de kruising Papenvoort/Borgerderstraat geen voorrang aan een 16-jarige bromfietster uit Buinen. Met nek- en gebitsklachten werd zij naar het Refajaziekenhuis overgebracht.

Emmen, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag reed een 9-jarig meisje uit Emmen over de Slenerbrink en verleende daar geen voorrang aan een 32-jarige automobiliste uit Emmen. Hoewel de bestuurster van de auto met lage snelheid reed kon ze het meisje niet meer ontwijken. Het meisje kwam op de motorkap terecht en met haar hoofd tegen de voorruit. Ze werd per ambulance overgebracht naar het SZE.

Emmen, alcomobilist
Reed gisteravond een 35-jarige man uit ter Apel over de N34 ter hoogte van Emmen. Een oplettende automobilist belde de politie omdat het rijgedrag van deze betreffende man opviel, o.a. slingeren. De politie controleerde de man en stelde en alcoholpromillage vast van 1.7. Ook bleek de man geen rijbewijs te hebben, was de auto niet verzekerd en was er ook geen geldig APK-bewijs.

Nieuw-Amsterdam, snelle brommers
Gisteravond zagen agenten twee bromfietsers rijden over de Vaart NZ. Zij reden met hoge snelheid en passeerden een automobilist. Een test op de rollenbank wees een te hoog vermogen aan zodat de 16- en 17-jarige bestuurder uit Venoord/Nieuw-Amsterdam ieder een boete kregen van fl. 180,-. Het gemeten vermogen leverde een snelheid op van bijna 70 km/u.

Noord-Sleen, alcomobilist
Zagen surveillerende agenten vannacht een automobilist met een stevige vaart rijden vanaf de Menso Altinghstraat in de richting van Noord-Sleen. De 32-jarige man reed achter zijn woning aan de Zweeloerstraat en voordat de agenten hem konden aanspreken was hij al in zijn woning verdwenen. Uiteindelijk kwam de man aan de deur waarna hem een blaasproef werd afgenomen. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,9.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie