Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland-zuid

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland-zuid 10.30 uur
Doorrijden onder invloed

AMERSFOORT Vrijdagochtend omstreeks half een meldde een 34-jarige man uit Amersfoort dat hij getuige was van een aanrijding. Hij had gezien dat de bestuurder van een personenauto betrokken was bij een aanrijding op de Zwanenhalssteeg en vervolgens doorreed. Toen de politie ter plaatse kwam wees de getuige het bewuste voertuig aan dat inmiddels geparkeerd stond in de Lieve Vrouwestraat.

Terwijl de politie bij het voertuig stond kwam de bestuurder met een glas bier naar buiten lopen. Collegas zagen dat de man rode ogen had en roken een sterke dranklucht. De verdachte, een 31-jarige man uit Amersfoort, werd vervolgens aangehouden terzake het verlaten van de plaats ongeval na een aanrijding.

Aan het bureau weigerde hij zijn medewerking aan een ademanalyse. Ook vond de man het nodig om in de verhoorruimte een stoel te vernielen. Behalve voor het verlaten van de plaats van het ongeval zal tegen de man proces-verbaal worden opgemaakt ter zake vernieling en het weigeren van een ademanalyse. Daarnaast zal zijn rijbewijs worden ingevorderd.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Donderdagmiddag omstreeks twee uur heeft een 22-jarige automobilist uit Leusden een voetganger aangereden. Toen hij met zijn auto over De Kamp reed en linksaf wilde slaan in de richting van de Zuidsingel, zag hij een voetganger over het hoofd. Het slachtoffer, een 60-jarige man uit Amersfoort, wilde via de oversteekplaats de Zuidsingel oversteken. Waarschijnlijk heeft de bestuurder van de auto door de laagstaande zon de overstekende voetganger niet gezien. Het slachtoffer werd met verwondingen aan hoofd en heup afgevoerd naar het ziekenhuis Lichtenberg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie