Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teleurgesteld college Hoogeveen trekt bouwvergunning AZC in

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen12 januari 2001

Teleurgesteld college Hoogeveen trekt bouwvergunning AZC in

"Droevig," is de eerste reactie van burgemeester Urlings op de uitspraak van de commissie van Bezwaar en Beroep aangaande het AZC. "Van de diverse bezwaren is er uiteindelijke slechts één overeind gebleven. Helaas moeten wij concluderen dat we de bouwvergunning moeten intrekken."

In de standpuntverschillen rond het AZC draait alles om de interpretatie van het begrip wonen in de Wet Geluidhinder. De gemeente zegt dat het niet om wonen gaat, de tegenpartijen van wel. Op dit punt heeft de commissie van Bezwaar en Beroep de gemeente ongelijk gegeven.

"Wij blijven een taak houden in de problematiek van de vluchtelingen," stelt Urlings. "Wij zullen volgende week met het COA praten over hoe we verder moeten. Het vinden van een locatie die voldoet aan voor de bewoners goede voorwaarden, met name nabijheid van voorzieningen, is met deze regelgeving vrijwel onmogelijk. De milieuregels staan in feite goede opvang in de weg. En dat is erg spijtig. Dus we zullen ons opnieuw beraden."

Ook het huidige OC zal op de agenda staan van de besprekingen met het COA. Het bestaan ervan is gekoppeld aan de voortgang van het toekomstig AZC.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie