Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Depla en Oudkerk (PvdA) aan ministers VWS en VROM

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 12 januari 2001

Vragen van de leden Depla en Oudkerk (beiden PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu1. Heeft U kennis genomen van een onderzoek van de Erasmusuniversiteit Rotterdam naar het significant verhoogd aantal aangeboren afwijkingen aan de urinebuis (hypospadie) bij jongentjes in Rotterdam? (1)

2. De onderzoekers brengen deze afwijking in verband met verhoogde blootstelling aan pseudo-oestrogenen in ons voedsel en/of ons milieu. Hoe beoordeelt U de uitkomsten van dit onderzoek en is dit aanleiding voor U om: a. nader onderzoek te doen naar de oorzaken van deze verhoogd aantal afwijkingen;
b. vervolgacties te ondernemen die eventueel kunnen leiden tot aanpassing van het toelatingsbeleid van chemische stoffen op pseudo-oestrogenen werking.
c. als mocht blijken dat blootstelling uit het milieu een oorzaak is, te onderzoeken of dit probleem zich op meer plaatsen in Nederland voordoet.

(1)zoals vermeld in de Volkskrant van 23 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie