Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dierenbescherming vreest nieuwe Dalmatiër-rage

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Dierenbescherming vreest nieuwe Dalmatiër-rage

12/01/01
Met de komst van de nieuwe Disney film '102 Dalmatiërs', eind februari, vreest de Dierenbescherming een nieuwe Dalmatiër-rage. De ervaring leert dat beelden van de vertederende 'rijst met krenten' puppen de vraag naar Dalmatische honden doet stijgen. De Dierenbescherming waarschuwt dan ook voor de impulsieve aanschaf van een Dalmatiër. Temeer omdat dit bepaald geen gemakkelijk ras is om als huisdier te houden.
Denk goed na voordat je aan een hond begint! En wees je bewust waar je een hond vandaan haalt. De commerciële hondenhandel vaart wel bij rages. In grootschalige hondenfokkerijen worden populaire honden in no time groot gebracht en verkocht. Belangrijke voorwaarden zoals een goede opvoeding van de hond en bijvoorbeeld een gehoortest blijven daar veelal achterwege. Als je een hond wil aanschaffen doe dat dan in een asiel of bij een erkende hondenfokker en informeer je vooraf grondig over het karakter van de hond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie