Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 12-01-2001 Politieberichten van 12/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: districtschef pakt fietsendief
Tijdens een bezoek van de districtschef Sneek aan de stagegroep ging hij even met deze groep op controle. Tijdens de controle werd de districtschef aangesproken door een 14-jarige jongen uit Sneek, die mededeelde dat zojuist een jongen voorbij reed op zijn fiets, die hij op 28 december 2000 had opgegeven als gestolen. De districtschef zette daarop de achtervolging in en na een kort printje kon hij de verdachte, een 19-jarige inwoner van Sneek, in de Leeuwarderpijpsteeg aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd aan de jongen teruggegeven.

Leeuwarden: fietsen NS-station
Afgelopen week werden bij het NS-station 22 fietsen in beslag genomen, die buiten de rekken stonden geparkeerd. Na betaling van een boete van f 40.- werden 14 fietsen teruggegeven aan de eigenaren. Tot nu toe zijn in totaal 3750 fietsen ingenomen.

Buitenpost: inbraak gemeentehuis
Afgelopen nacht werd ingebroken in het gemeentehuis van de gemeente Achtkarspelen aan het Stationsplein. Bij de afdeling burgerzaken was een ruit vernield. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. Een 28-jarige inwoonster van Zwaagwesteinde heeft namens de gemeente aangifte gedaan.

Stiens: verlichtingscontrole
Vrijdagmorgen tussen 07.15 en 08.10 uur werd op de Bredyk onder Stiens een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 42 fietser bekeurd, ter zake het niet in orde hebben van de verlichting.

Oosterwolde: snelheid
Vrijdag omstreeks 10.40 uur werd op de Molenweg een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Hurdegaryp reed met een snelheid van 140 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 was toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie