Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief VWS geneesmiddel infliximab

Datum nieuwsfeit: 12-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Geneesmiddel infliximab

De Voorzitter van de Vaste Commissie voor
Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2137553

12 januari 2001

In uw brief van 30 november 2000 vraagt u mij u op de hoogte te stellen van mijn antwoord op de brief van het Nederlands Genootschap van Artsen voor Maag-, Darm- en Leverziekten d.d. 27 oktober 2000 inzake het geneesmiddel infliximab.

Ik stuur u hierbij een afschrift van het antwoord aan het Nederlands Genootschap van Artsen voor Maag-, Darm- en Leverziekten en verwijs u kortheidshalve voor de inhoud naar de bijlage.

In aanvulling hierop doe ik u tevens een afschrift van een brief aan de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie d.d. 5 januari 2001 toekomen. De problematiek rondom de vergoeding van infliximab bij reumatoïde artritis is vergelijkbaar met die bij de ziekte van Crohn, met dien verstande dat het extramuraal toe te passen geneesmiddel etanercept (Enbrel) niet geïndiceerd is voor de ziekte van Crohn.

Een afschrift van de brief van 5 januari zal ik met een begeleidend schrijven ook toesturen aan het Nederlands Genootschap van Artsen voor Maag-, Darm- en Leverziekten.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

Downloads
Afschrift van de brief aan het NGAMDL

Zie het originele bericht voor ophalen van PDF-bestanden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie