Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNF Trainersseminar

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF)

]


Nieuws

KNF Trainersseminar

De opleidingsbehoefte op gespecialiseerd dressuurgebied is groot in Nederland, niet alleen bij ruiters die in de gespecialiseerde wedstrijdsport uitkomen, maar zeker ook bij ruiters en instructeurs die in de basiswedstrijdsport rijden en lesgeven.

Daarom vindt op zaterdag 13 januari 2001 het derde KNF-Trainersseminar plaats op het Federatiecentrum. Het seminar is bedoeld voor basisinstructeurs (al dan niet-gediplomeerd) die daadwerkelijk actief zijn met lesgeven in de basis. Een voltooide ORUN-opleiding is niet verplicht, het lidmaatschap van een basiswedstrijdsportorganisatie wel.

Het seminar staat onder leiding van instructeur Johan Hamminga, docent van de ORUN-instructeursopleidingen op het Federatiecentrum. De Nederlandse toptrainer Henk van Bergen werkt mee aan het rijtechnische gedeelte, dat in het teken zal staan van de basis die zowel voor jonge paarden als voor Grand Prix-paarden gebaseerd moet zijn op dezelfde elementaire begrippen zoals ontspanning, aanleuning, takt van de bewegingen, de impuls en Schwung, het altijd over de rug gaan, het recht zijn van het paard en de verzameling.

Mevr. Dr Ulrike Boon-Thiel, psychologe, verzorgt het theoretische gedeelte. Zij verschaft inzicht in de methodiek van het lesgeven. Ook het lesgeven aan kinderen komt hierbij aan de orde. Ook zal er aandacht worden besteed aan problemen bij oefeningen zoals galopchangementen en het gebruik van hulpteugels.

Het programma
Het programma loopt van 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur. Bij het praktische gedeelte zal 'levend studiemateriaal' op basisniveau tot Z2-dressuur of hoger in de rijbaan verschijnen, met alle herkenbare problemen en eigenschappen van dien. Een inspirerende dag, die lesgevers praktische handvaten reiken om uit te dragen naar hun eigen vereniging. Er zal alle ruimte zijn voor eigen vragen, daarom zal het aantal toegelaten deelnemers gelimiteerd zijn. De kosten voor deelname bedragen fl 100,- inclusief een eenvoudige lunch en koffie of thee naar behoefte.
Rijverenigingen wordt aanbevolen hun eigen instructeur af te vaardigen naar deze dag.

Voor meer informatie en/of deelname kunt u contact opnemen met de KNF, unit Onderwijs & Techniek, telefoon (0577) 408 241 emailadres: (m.dubbeldam@knf.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie