Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meteo Consult eerste weerbedrijf met ISO certificaat

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

METEO CONSULT

Meteo Consult eerste weerbedrijf met ISO certificaat

Meteo Consult heeft als eerste weerbedrijf in de wereld het ISO certificaat behaald. Op zaterdag 13 januari wordt het ISO 9001 bewijs in Wageningen aan Meteo Consult overhandigd door TÜV, de certificerende instantie. Gedurende de afgelopen jaren is door het hele team van Meteo Consult hard gewerkt om aan de strenge ISO eisen te voldoen. Bij de ISO normering staat de controleerbaarheid van de bedrijfsprocessen centraal. De belangrijkste drijfveer was om procedures, die ten grondslag liggen aan het maken van weersverwachtingen, zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven om tot een betere verwachtingskwaliteit te komen. Zo werkt het Meteo Consult gladheidsteam volgens strikte instructies om rijk, provincies en gemeenten te waarschuwen voor naderende gladheid, zodat bijtijds strooiacties uitgevoerd kunnen worden. De kans op onverwachte gebeurtenissen is daardoor minimaal, wat Meteo Consult in dit marktsegment een groot aantal klanten heeft opgeleverd. Maar ook bij de ontwikkeling van databases voor weersverwachtingen en objectieve methoden om wereldwijd het weer te kunnen voorspellen bewijst ISO zijn diensten. Algemeen directeur Harry Otten en directeur Maarten Noort realiseren zich dat het ISO certificaat slechts het begin is van een continu verbeteringsproces waarbij ook in de komende maanden en jaren veel werk verzet moet worden om het certificaat te behouden.

Achtergrondinformatie:
Meteo Consult is het toonaangevende weerbedrijf in Europa met vestigingen en samenwerkingsverbanden in vier Europese landen. In de Wageningse hoofdvestiging werken ruim 50 personen, in de bedrijven in Londen, Berlijn en Leuven nog eens 75. Doel van Meteo Consult is om op de wereldwijde schaal actief te zijn en de directie verwacht in 2001 belangrijke verdere stappen in de richting van dat doel te zetten.

Harry Otten is algemeen directeur en oprichter en Maarten Noort is directeur.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Harry Otten via tfn. 0317 399800

Wageningen, 11 januari 2001

11 jan 01 14:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie