Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.00 uur
Cold Cases in Opsporing Verzocht

UTRECHT Het programma Opsporing Verzocht zal maandag 15 januari 2001 aandacht besteden aan twee zaken die het projectteam Cold Cases van de Politie Regio Utrecht in onderzoek heeft.
Het betreft een moord uit 1986 op de toenmalige 11-jarige Utrechtse Arthur Ghurahoo en een moord uit 1983 op de 43-jarige Amsterdamse J.J.N van Weerdenburg, een middenstander die in zijn lampenwinkel in de Amsterdamse Van Wouwstraat werd doodgeschoten. Het slachtoffer werd door meerdere schoten uit een pistool om het leven gebracht.

Deze twee misdrijven werden tot nu toe niet opgelost.

Het team Cold Cases heeft inmiddels nieuwe inzichten en informatie uit deze twee moordonderzoeken.
Onderzoek heeft uitgewezen dat DNA-materiaal, aangetroffen op het levenloze lichaam van de Utrechtse Arthur hetzelfde is als het DNA-materiaal dat is aangetroffen op een slachtoffer van een zedenmisdrijf in IJsselstein. Dit misdrijf werd gepleegd in 1983. Hierbij werd een 9-jarige jongen uit IJsselstein slachtoffer van een verkrachting. In 1983 werden in Utrecht en Maarssen zes zedendelicten gepleegd ten aanzien van jongens waarbij vermoedelijk sprake is geweest van dezelfde dader. Van deze dader, is aan de hand van de verklaringen de slachtoffers van die tijd, een compositietekening gemaakt.
Door een politiespecialist in Amerika is de compositietekening van die tijd zodanig aangepast dat de afbeelding van de man, nu overeenkomt met de huidige leeftijd van deze dader.

Ten aanzien van het moordonderzoek op de Amsterdamse winkelier is binnen de kaders van het Cold Cases onderzoek nieuwe informatie aan het licht gekomen die ook het onderzoek naar de dader van deze moord nieuwe impulsen geven.

Vechtpartij in bus

UTRECHT De politie heeft gistermiddag een 24-jarige inwoner van Gorinchem aangehouden na een vechtpartij in een stadsbus. De man uit Gorinchem reed rond half vijf met zijn auto naast een stadsbus op de Rubenslaan. Ter hoogte van de kruising Rubenslaan/Fockema Andrealaan worden de twee rijstroken samengevoegd tot één rijstrook. De automobilist wilde voor de bus invoegen maar omdat hier niet genoeg ruimte voor was reed hij via het verdrijvingsvlak tegen de rand van een vluchtheuvel aan. Hierop zette de man zijn auto stil op de rijbaan en begon met de 28-jarige buschauffeur uit Maarssen een discussie over de schuldvraag van de mogelijke schade aan zijn auto. In de bus ontstond een handgemeen tussen de beide chauffeurs. Een 22-jarige buspassagier uit Amsterdam die de ruzie wilde sussen, kreeg een trap in zijn maag. Politieagenten hebben de man uit Gorinchem aangehouden en later die middag met een proces-verbaal naar huis gezonden.

Alcohol

UTRECHT Bewakingsmedewerkers hielden gisteravond rond zes uur de slagbomen van een parkeergarage aan de Van Zijstweg naar beneden omdat een dronken man met zijn auto de garage wilde verlaten. De bewakingsmedewerkers hadden de 33-jarige man uit Nieuwendijk in de gaten gehouden nadat hij de parkeergarage waggelend had betreden. De man was bijna van de trap gevallen en kreeg zijn auto met de grootste moeite onbeschadigd bij de slagboom.
Uit de ademanalyse bleek de automobilist 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Zijn auto is in de parkeergarage achtergebleven.

Heterdaad

UTRECHT Een politieagent zag gisteravond rond half negen een man op het Janskerkhof een autoruitje inslaan. Bij het zien van de agent nam de autokraker de benen maar hij kon in de Minnebroederstraat worden aangehouden. De 23-jarige man uit Utrecht bekende de autoruit ingeslagen te hebben. De Utrechter is op het politiebureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie