Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.15 uur
Agressieve bromfietser

AMERSFOORT Tijdens een roodlichtcontrole op de Leusderweg vrijdagmiddag rond half drie, zagen politieagenten een bromfietser zonder helm rijden richting het winkelcentrum aan de Leusderweg. Toen een van de agenten hem staande hield en naar zijn papieren vroeg, stelde de man (een 25-jarige Amersfoorter) zich agressief op en weigerde hij zijn naam te noemen. Hij trachtte gelijktijdig de bromfiets te starten en weg te rijden waarna een korte worsteling volgde. Toen de man zich losrukte en met de bromfiets weg wilde lopen kon hij door toegesnelde agenten alsnog worden aangehouden en werd hij, onder het uiten van beledigingen naar de agenten, geboeid overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets bleek na controle op de testbank bovendien te zijn opgevoerd waarna de man met een aantal bekeuringen het politiebureau kon verlaten.

Insluiper aangehouden

AMERSFOORT Toen een 56-jarige bewoner van de Bergstraat vrijdagmiddag rond half drie iets uit zijn voor zijn huis staande auto wilde pakken, liet hij de voordeur van zijn woning even openstaan. Toen hij terugliep zag hij een hem onbekende man zijn huis uit komen lopen. De bewoner zette meteen de achtervolging in waarbij hij een voorbijrijdende politieauto op de Utrechtseweg ter hoogte van de Kersenbaan wist te alarmeren. De agenten wisten de insluiper vervolgens aan te houden. De man, een 34-jarige Amersfoorter, bleek in het bezit van de portemonnee van de bewoner waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau en kon worden ingesloten.

Toezicht in winkelcentra

AMERSFOORT Vrijdagavond werd door de politie rond het winkelcentrum Emiclaerhof gecontroleerd. Er werden zes bekeuringen uitgedeeld. Een voor het rijden zonder helm, een voor het rijden in het voetgangersgebied en vier voor foutparkeren.

LEUSDEN Vrijdagavond controleerde de politie in en rond het winkelcentrum De Hamershof. Negentien bekeuringen waren het resultaat. Hiervan werden er tien uitgereikt voor foutparkeren, zes voor het fietsen zonder verlichting, twee voor bromfietsen die niet aan de technische eisen voldeden en een voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Luidruchtige jeugd sloopt automaat

AMERSFOORT Vrijdagavond rond kwart over elf kreeg de politie een telefoontje dat er zeer luidruchtige jeugd bij de skatebaan aan de Zonnewijzer zou staan. Daar aangekomen constateerde de politie dat twee jongens, beiden uit Amersfoort en zeventien jaar, inderdaad met veel lawaai een snoepautomaat aan het vernielen waren. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Alcohol
AMERSFOORT Een 24-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg reed zaterdagmorgen rond half twee met alleen stadslichten aan op de Utrechtseweg. Nadat hij was staande gehouden roken de politieagenten alcohol. De man kon geen papieren tonen en de verzekering van de auto bleek niet in orde. Op het politiebureau vond vervolgens een ademanalyse plaats en bleek hij 0,65 promille alcohol in het bloed te hebben. Er wordt proces verbaal opgemaakt, mede omdat hij al eerder in verband met alcohol was aangehouden.

Aanhoudingen na belediging agenten
AMERSFOORT Zaterdagmorgen om kwart voor drie reed een surveillanceauto op de Varkensmarkt toen twee jongens de inzittenden enkele beledigingen toeriepen. Toen de agenten hen vermanend toespraken werd dit genegeerd en gaf een van de jongens (leeftijd en woonplaats nog onbekend) een klap op de achterruit van de politieauto. Hij werd vervolgens aangehouden om te worden overgebracht naar het politiebureau. De tweede jongen, een 28-jarige Amersfoorter, was het blijkbaar niet eens met de aanhouding van zijn vriend en begon luidkeels op de politie te schelden. Ook hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie