Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 13-01-2001 Persbericht 13 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagavond rond 21.45 uur heeft een 62-jarige vrouw uit Eindhoven op de kruising Oude Bossche Baan en Gerretsonlaan een aanrijding veroorzaakt met een tegenligger. Na de aanrijding reed de vrouw door. Een getuige en de benadeelde volgden de auto van de vrouw en wisten haar bij verkeerslichten klem te rijden. De inmiddels gewaarschuwde politie constateerde dat de vrouw gedronken had. Het lukte haar niet een blaastest af te leggen. Er is een bloedproef bij haar afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zaterdagmorgen om 3.00 uur is op de Schootsestraat een 35-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens de ademtest op het politiebureau 1,95 pro mille. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt bovendien een proces-verbaal. Een 31-jarige bromfietser uit Eindhoven werd zaterdagmorgen om 0.30 uur aangehouden nadat hij op de Vincent van Goghstraat een aanrijding had veroorzaakt met een auto. De man bleek onder invloed van drank en blies tijdens een ademtest 1,65 pro mille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Someren: Groep mensen steelt kluis
Vrijdagavond rond 20.00 uur is bij een winkelier aan de Kerkstraat in Someren een kluis gestolen. Rond 20.00 uur kwam in eerste instantie een man en twee vrouwen de winkel binnen. Zij hielden de winkelier en zijn dochter bezig met tal van vragen over zijn winkelwaar. Even later kwamen meer mensen de zaak binnen. Die hoorden bij de drie die al binnen waren. Op een geven moment liepen er zeker 7 tot 9 mensen door, in en uit de winkel. Omdat de winkelier vermoedde dat hij bestolen zou worden riep hij zijn vrouw en zoon te hulp in de winkel. Die werd echter kort daarop gebeld door zijn broertje dat er twee mannen boven in huis waren. Twee vrouwen hielden de jongen tegen toen hij polshoogte wilde nemen. Een binnendeur bleek door de dieven gesloten te zijn. De winkelier mist een kluis waarin enkel persoonlijke papieren zitten. De groep mensen vluchtte na het voorval met twee autos.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdagavond is op de Wethouder Ebbenlaan een rode Volkswagen Golf met het kenteken NB-GR-96 gestolen. De dief was eerst een kleedkamer van het sportpark binnen weten te komen en had de sleutels van de auto bij de eigenaar uit diens kleding gehaald.

Mierlo: Brand
Zaterdagmorgen rond 1.00 uur bemerkten de bewoners van een woning aan de Vaanakker in Mierlo bij hun thuiskomst een sterke rookontwikkeling in hun huis. Oorzaak bleek een tv die spontaan in brand was gevlogen. Door gebrek aan zuurstof was de brand van zelf gedoofd maar de woning liep flinke rook- en roetschade op. De brandweer heeft het pand ontlucht.

Valkenswaard: Inbraak winkel
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een winkel aan de Willibrorduslaan in Valkenswaard. Met een stuk trottoirtegel werd een grote ruit ingegooid en drie dozen met snoepgoed gestolen.

Vessem: Woninginbraken
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Meester de la Courtstraat in Vessem. De achterdeur werd geforceerd en binnen doorzocht de inbreker de jassen van de bewoners. De dief wist enkele honderden gulden en een gsm buit te maken. De dief probeerde daarna de buiten geparkeerde auto te stelen maar dat mislukte omdat de startonderbreker in werking trad. Op de Kuilenhurk in Vessem werden de bewoners
zaterdagmorgen rond 2.00 uur wakker van gestommel beneden. De bewoner ging polshoogte nemen en zag dat twee inbrekers bezig waren het slot van de achterdeur open te breken. De brekers zijn te voet gevlucht richting Oostelbeers. Ook een woning aan Groenewoud in Vessem werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door inbrekers bezocht. Het slot van de bijkeukendeur werd kapotgebroken. De inbrekers namen een enkele tientjes aan contanten, een gsm en enkele sleutelbossen mee.

Wintelre: Onder invloed
In Wintelre reed zaterdagmorgen rond 1.50 uur een 20-jarige Bestenaar met zijn auto op de Oirschotsedijk tegen een boom. De bestuurder had gedronken en blies tijdens een ademtest 0,75 pro mille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aarle Rixtel: Vernielingen
De politie heeft vrijdagavond rond 22.50 uur zeven jongens( tussen de 15 en 17 jaar oud) aangehouden. Zij worden allen verdacht van het vernielen van spiegels van autos die in de Molenstraat in Aarle Rixtel geparkeerd stonden. Er werden in die omgeving zon tien spiegels van autos vernield. Vier van de jongens zijn in de loop van de nacht op het politiebureau gehoord over hun aandeel in de vernielingen. Drie anderen zijn op het politiebureau ingesloten in afwachting van hun verhoor. De jongens kwamen uit Bakel, Lieshout, Beek en Donk en Helmond. De politie maakt proces-verbaal op tegen de zeven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie