Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Gebedsdag 2001 in Panda Hallen te Loosdrecht

Datum nieuwsfeit: 13-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

bidden tijdens Nationale Gebedsdag 2001

"Allemensen!"

DOORN - Op zaterdag 13 januari 2001 wordt er opnieuw een Nationale Gebedsdag gehouden. De dag vindt deze keer plaats op een nieuwe locatie, namelijk de Panda Hallen te Loosdrecht. Thema van de dag is: Allemensen!

Het thema is gebaseerd op het bijbelgedeelte 1 Timotheus 2:1-8. Gebedsdag-coördinator Ruud van Eijle: "In dit gedeelte wordt opgeroepen tot gebed in eerste plaats voor alle mensen. En dat willen we gaan doen. We moeten, naast de directe kring van familie en vrienden, ook die onbekende buurman of collega niet vergeten. Daarnaast wordt er opgeroepen tot gebed voor koningen en hooggeplaatsten, en daarom willen we voor de politieke situatie in ons land bidden."

De Nationale Gebedsdag wordt trouw bezocht door publiek dat al zeer gemotiveerd is. Maar Ruud van Eijle wil het thema ook graag omgekeerd zien: "Niet alleen bidden voor alle mensen; we willen ook graag dat alle mensen bidden. Mensen scharen zich soms onterecht in de 'ik ben niet zo'n bidder' categorie. De oproep tot bidden geldt voor iedereen, niet alleen voor de 'stoere' bidders. Iedereen is welkom." Er worden rond de tweeduizend mensen verwacht.

De Nationale Gebedsdag duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Het hoofdbestanddeel van het programma is samen bidden. In verschillende 'blokken' wordt er voor allerlei onderwerpen voorbede gedaan. Henk Binnendijk zal de dag met een toespraak inleiden.

Voor jongeren van 13-18 jaar is er weer een wervelende Jongerengebedsdag, met Invisible Touch, Constantijn Geluk, Wilma Veen en "Elia". Thema van deze dag luidt: "2 Pray". Kinderen van 8-12 jaar zijn welkom op de Kindergebedsdag met als thema "Je bent bijzonder". Beide programma's beginnen om 10.30 uur en en eindigen rond 16.00 uur.

De Nationale Gebedsdag wordt gevolgd door de Wereldwijde Week van Gebed van de Evangelische Alliantie (14-21 januari), waarin gebed om eenheid van de christenen centraal staat. Materialen hiervoor kunnen worden aangevraagd bij de EA, tel. 0343 - 51 36 93.

De Nationale Gebedsdag wordt gedragen door Agapè, Evangelisch Werkverband, Evangelische Alliantie, Evangelische Zendings Alliantie, Internationale Bijbelbond, Jeugd met een Opdracht, Near East Ministry, Open Doors, Operatie Mobilisatie, Opwekking, TEAR fund, Tienertoekomst en Youth for Christ. De Jongerengebedsdag wordt georganiseerd in samenwerking met EO's Ronduit Club.

De Panda Hallen zijn goed bereikbaar, ook met het openbaar vervoer.

Meer informatie: Agapè, tel. 0343 - 41 57 41 of (info@agape.nl) of www.agape.nl/gebedsdag/

Doorn, 20 november 2000.Jeene van der Hoef, (webmaster@agape.nl) Copyright © 2000, Jeene van der Hoef, Laatste wijziging: 26-12-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie