Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 14-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-01-2001 Mediaberichten zondag 14 januari 2001 (16.00 uur)

VENLO Aanhoudingen openbare orde

VENLO De Venlose politie arresteerde dit weekend in de binnenstad vier personen in verband met verstoring van de openbare orde. Een kort overzicht:
Een 22-jarige Venlonaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij een 19-jarige plaatsgenoot in een horecagelegenheid aan de Parade had mishandeld. Aanleiding hiervoor is onbekend. Na verhoor aan het politiebureau werd de verdachte in vrijheid gesteld. Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagavond op de Maaskade aangehouden in verband met wildplassen. Tevens bleek de man circa 30 gram hash bij zich te hebben. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Een 20-jarige inwoner van Blerick werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij bij een 19-jarige vrouw een glas op haar hoofd had laten vallen. De vrouw verloor hierbij korte tijd haar bewustzijn en werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Een 18-jarige Venlonaar werd aangehouden nadat hij op de Lomstraat een 16-jarige plaatsgenoot een kopstoot had gegeven. Aanleiding onbekend. De 16-jarige liep een hoofdwond op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft alle zaken nog in onderzoek.

ROERMOND Aanhoudingen openbare orde

ROERMOND Tijdens het toezicht op de openbare orde in het uitgaansleven in Roermond heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag acht aanhoudingen verricht. Een kort overzicht:
Om onduidelijke redenen kregen een 23-jarige inwoner van Reuver en een 20-jarige Roermondenaar ruzie met elkaar op het Stationsplein. De politie wist in te grijpen en erger te voorkomen. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden ze huiswaarts keren, beiden kregen een geldboete van 300 gulden opgelegd. Een 20-jarige inwoner van Linne werd gearresteerd omdat hij een 19-jarige inwoner van Nijmegen had geslagen om onbekende redenen. Het incident deed zich voor op de Veldstraat. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. Op het Stationsplein werd een 30-jarige inwoner van Reuver aangehouden die een ander (onbekend) persoon met geweld bedreigde. Enkele agenten konden ingrijpen toen de verdachte zijn slachtoffer vastgreep. Tegen de man uit Reuver wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee inwoners van Roermond in de leeftijd van 14 jaar werden aangehouden in verband met baldadigheid. Zij namen van een op de Hamstraat geparkeerde fiets de fietspomp weg en vernielde deze. In verband met hun leeftijd worden beide knapen voorgedragen voor een HALT-procedure. Ze werden door hun ouders afgehaald aan het politiebureau. Verder werden nog een 19-jarige inwoner van Roermond in het centrum aangehouden in verband met vechten op straat en een 18-jarige inwoner van Tegelen in verband met hinderlijk gedrag.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdagavond een 59-jarige vrouw uit het Duitse Neuss aangehouden die in een winkel aan het Monseigneur Nolensplein enkele spullen (soort onbekend) had gestolen. De vrouw kreeg aan het politiebureau een geldboete van 250 gulden opgelegd welke ze terstond betaalde.
Een 25-jarige Venlonaar werd zaterdagmiddag aangehouden nadat hij in een winkel aan de Nijmeegseweg borrelnootjes en parfum had gestolen. De waarde van de buit bedraagt circa 23 gulden. De verdachte moet zich in april voor de rechter verantwoorden.

ROERMOND Negeren stopteken

ROERMOND Stoptekens met een transparant op een politieauto, zwaailicht, sirene, lichtsignalen, wijzende politieagenten en een nagenoeg klem rijdende politieauto waren ervoor nodig om een 26-jarige automobiliste uit Reuver haar auto te laten stoppen. De agenten zagen de vrouw zaterdagmiddag op de Andersonweg achter zich rijden wilden haar controleren. De vrouw gaf echter op geen enkele wijze gehoor aan de stoptekens. Ze bleef doorrijden ondanks dat ze via de binnenspiegel oogcontact had met de agenten. Zelfs toen de agenten uiteindelijk besloten om de vrouw in te halen en schuin voor haar auto gingen rijden, gaf de vrouw opnieuw gas. Korte tijd later stopte de vrouw op de Roerderweg. Ze gaf aan dat ze de transparant STOP POLITIE wel had gezien maar omdat ze niets fout had gedaan dacht ze dat dat niet voor haar bedoeld was. Na enige tijd kreeg ze toch wel in de gaten dat de politie haar moest hebben maar kon ze althans de vrouw geen parkeerplaats vinden. De agenten waren een andere mening toegedaan en maakten proces-verbaal op. De vrouw kreeg een geldboete van 450 gulden opgelegd.

REGIO Verkeerscontroles

VENLO Tijdens een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft de politie vrijdagmiddag 214 bekeuringen opgemaakt onder de 1225 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur, limiet betreft 50 km per uur. Bij een soortgelijke controle op de Herungerberg heeft de politie vrijdagmiddag 114 bekeuringen opgemaakt onder de 343 passanten (33%). Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur. de limiet betreft 50!

VENRAY De Venrayse politie en het mobiel jeugdteam hielden vrijdagmiddag in het centrum van Venray een verkeerscontrole. Totaal werden 25 bromfietsen en enkele personenautos gecontroleerd en 10 bekeuringen opgemaakt. De overtredingen hadden te maken met: geen bromfietscertificaat (2x), te groot vermogen (5x) en geen helm. Een bromfiets werd in beslag genomen.Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

VENRAY Een 40-jarige fietser uit Venray probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag te vluchten toen de politie hem wilde bekeuren vanwege fietsen zonder licht. Na een korte achtervolging te voet en per auto kon de man aangehouden worden. De man had geen identiteitspapieren bij zich en sprak gebrekkig Nederlands. Nadat de man aan het politiebureau een geldboete van 50 gulden had betaald, werd hij ingesloten ten behoeve van de vreemdelingendienst teneinde zijn verblijfsstatus vast te stellen. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de fiets waarop de man reed.

VENRAY Tijdens een verlichtingscontrole heeft de politie 8 bekeuringen opgemaakt. De controle vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats.

REUVER Tijdens een verkeerscontrole op de Rijksweg in Reuver heeft de politie zaterdagavond 12 bekeuringen opgemaakt. Het ging om kapotte remlichten (3x), onterecht gevoerde mistlichten (4x), onjuiste kentekenplaat op aanhangwagen, geen helm dragen, groot licht in bebouwde kom, niet dragen autogordel en inhalen over verdrijvingsvlak.

REGIO Dronken bestuurders

MOOK Een 58-jarige automobilist uit Nijmegen kreeg vrijdagavond een geldboete van 975 gulden opgelegd omdat hij in dronken toestand over de Rijksweg reed. Hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uren opgelegd.

VENLO Tegen een 43-jarige automobilist uit Venlo wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij vrijdagavond in dronken toestand over de Straelseweg reed. Hij kreeg tevens een rijverbod van 9 uren opgelegd.

WEERT Een 41-jarige automobilist uit Weert werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij op de Maaseikerweg een aanrijding had veroorzaakt, was doorgereden en tevens teveel gedronken bleek te hebben. De man botste tegen een geparkeerde auto. De verdachte werd thuis gearresteerd aan de hand van een getuigenverklaring. het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

MAASBREE Een 21-jarige automobilist uit Maasbree werd vrijdagnacht aangehouden in zijn woonplaats nadat bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man trok de aandacht van een politiepatrouille wegens zijn roekeloos rijgedrag. Hij reed met hoge snelheden, nam bochten veel te ruim en een wolk van vonken was het gevolg van het nemen van een verkeersdrempel met hoge snelheid. Na een korte achtervolging werd de man op de Kemp gecontroleerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 6 uur werd hem opgelegd.

ROERMOND Het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Heythuysen werd vrijdagnacht ingevorderd nadat bleek dat de jongeman teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg tevens een rijverbod van 7 uren opgelegd. De man werd gecontroleerd op de Maria Theresialaan. Op dezelfde weg werd een 51-jarige automobilist uit Swalmen bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg tevens een rijverbod van 3 uur. Totaal werd van 33 automobilisten een blaasproef afgenomen op de Maria Theresialaan en de Oranjelaan. Bij alcoholcontroles op de Sin Wirosingel en het Karel Doormanplein werd van totaal 115 automobilisten een blaasproef afgenomen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken, een positief resultaat volgens de politie. De controles werden uitgevoerd door medewerkers van het politiedistrict Roermond en de stagegroep (agenten in opleiding).

NEDERWEERT Op de Randweg Zuid werden vrijdagavond van 30 automobilisten blaasproeven genomen. Geen enkele bestuurder bleek teveel gedronken te hebben.

ECHT Een 52-jarige automobilist uit Echt kreeg zaterdagnacht een geldboete van 410 gulden opgelegd welke hij meteen betaalde. De man werd op de Leliestraat gecontroleerd en bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Hem werd tevens een rijverbod van 1 uur opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...