Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening tentoonstelling Nederlandse literatuur in het Frans

Datum nieuwsfeit: 14-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

vrijdag 14 januari 16.00
opening tentoonstelling Nederlandse literatuur in Franse vertaling In de Universiteitsbibliotheek van Leiden wordt vandaag een tentoonstelling geopend over Nederlandse literatuur in Franse vertaling: Découverte des lettres néerlandaises. De opening wordt verricht door prof.dr. H. Brandt Corstius. In deze expositie wordt getoond welke Nederlandstalige literatuur de afgelopen eeuwen in het Frans is vertaald.Ook liggen er Franse vertalingen van werken van Nederlandse schrijvers die in het Latijn schreven, zoals Erasmus. De positie van het Nederlands als literatuurtaal is eeuwenlang vrij marginaal geweest. De geletterde in de Nederlanden schreef tot in de negentiende eeuw vooral in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie