Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cao-afspraken onderwijs indirect discriminerend

Datum nieuwsfeit: 15-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

15 jan. - Onderwijs: Cao-afspraken indirect discriminerend CAO - catzfol@wxs.nl

In het voortgezet onderwijs is sprake van ongelijke beloning van mannen en vrouwen, vindt http://www.cgb.nl/persberichten/pb16-01-2001.html (de Commissie Gelijke Behandeling). Dit is het gevolg van Cao-afspraken uit 1985 over de Herstructrering Onderwijssalarissen. De lagere HOS-salarissen zouden wel gaan gelden voor nieuwkomers, maar niet voor zittende werknemers. Omdat sindsdien meer vrouwen dan mannen in het onderwijs zijn gaan werken, is structurele ongelijkheid tussen mannen en vrouwen ontstaan. Dat was niet het doel, maar wel het effect van de Hos-afspraken. De Commissie noemt dit `indirect discriminerend`. Zie http://www.cgb.nl/oordelen/tekst/2000-99.html (hier) voor de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie