Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste e-security oplossing voor Microsoft® Windows 2000

Datum nieuwsfeit: 15-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Baltimore Technologies brengt OEs werelds eerste
e-security oplossing voor Microsoft® Windows 2000

Amsterdam, 15 januari ­ Baltimore Technologies heeft de eerste e-security oplossing ter wereld voor Microsoft Windows 2000 geannonceerd. In nauwe samenwerking met het Microsoft Windows 2000 security development team heeft Baltimore als eerste derde partij een PKI ontwikkeld die integraal met Windows 2000 werkt. Alle desktop beveiliging voorzieningen van Windows 2000 worden ondersteund, zonder dat er enige andere software aan te pas komt. Klanten in de hele wereld kunnen nu gemakkelijk een veilige infrastructuur in een Windows 2000 omgeving opzetten waarbij digitale certificaten van Baltimore zorgen voor de authentificatie van de gebruikers.

"Baltimore Technologies heeft een Windows 2000 beveiliging infrastructuur ontwikkeld die het mogelijk maakt de beveiliging voordelen van PKI systemen als onderdeel van de Windows 2000 client en server toe te passen", aldus Jackson Shaw, Product Manager Microsoft Windows 2000. "Voor de miljoenen verkochte kopieën van Windows 2000 is deze oplossing naar onze mening de ideale manier voor gebruikers om een CA van derden transparant te gebruiken zonder enige Windows 2000 software te hoeven vervangen. Beveiliging specialisten van Microsoft en Baltimore hebben er systematisch voor gewaakt dat de verbinding tussen Windows 2000 en UniCERT perfect zou zijn. Microsoft heeft actief deelgenomen aan de UniCERT integratie met Windows 2000 en staat volledig achter de Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 oplossing".

De vandaag vrijgegeven UniCERT PKI versie 3.5 (zie www.baltimore.com/news/press/pr20010115a.html) dient als basis voor SolutionsPlus voor Windows 2000. Baltimore UniCERT 3.5 draait onder het Windows 2000 operating systeem, werkt samen met de Windows 2000 PKI en biedt alle PKI identiteit faciliteiten die vereist zijn bij Windows 2000 PKI toepassingen.

Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 bestaat uit: ... de UniCERT PKI;
... de UniCERT Advanced Publishing Module (APM), die naadloos aansluit op de Microsoft Active Directory voor de toegang tot certificaten en revocatie lijsten. ... Speciale documentatie voor IT managers om UniCERT te configureren voor het werken binnen de Windows 2000 omgeving.

"Omdat UniCERT en Windows 2000 op open standaards gebaseerd zijn, was Baltimore in staat om een krachtige Windows 2000 infrastructuur te ontwikkelen die door IT managers in de hele wereld zal worden omarmd" sprak Jason Wright, security analyst bij Frost & Sullivan. "Deze oplossing is de ideale manier voor gebruikers om transparant een derde partij CA in te zetten met gebruikmaking van alle beveiliging voordelen die in Windows 2000 zijn ingebed".

Met Baltimore SolutionsPlus voor Windows 2000 kan de IT infrastructuur van een onderneming met de UniCERT PKI gebruikers toegang geven tot de volgende Microsoft applicaties: Microsoft Outlook, Microsoft Internet Explorer, Internet Information Server (IIS) capabilities, Authenticode, en Virtual Private Network/remote access. Daarnaast biedt de Windows 2000 beveiliging oplossing systeem toepassingen, interoperabiliteit, maakt smartcard log-in mogelijk en ondersteunt Encrypting File System (EFS).

"Zowel nieuwe als bestaande UniCERT klanten gaan naar een Windows 2000 omgeving, terwijl zij een centrale aanpak van hun CA toepassingen willen handhaven", zei Joyce Fai, Director Solutions Management bij Baltimore Technologies. "Met de creatie van SolutionsPlus voor Windows 2000,blijft Baltimore haar mondiale klanten flexibiliteit en keus bieden met een PKI die in de Windows 2000 omgeving past en de ongeëvenaarde faciliteiten van UniCERT biedt".

Solutions Plus
De SolutionsPlus familie, op basis van Baltimore UniCERT PKI technologie, is een uitgebreide set van producten en diensten om algemene e-business uitdagingen aan te gaan met volledige, geheel geïntegreerde e-security oplossingen. Via wederverkopers en directe kanalen levert Baltimore klanten in de financiële dienstverlening, fabricage, gezondheidszorg, overheid, telecommunicatie, transport en service providers, oplossingen die tegemoet komen aan de eisen op het gebied van beveiliging en e-Business. SolutionsPlus bestaat uit een Secure VPN oplossing en een SolutionsPlus voor het Identrus system. Voor meer informatie: www.baltimore.com/solutionsplus

Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en diensten waarmee bedrijven betrouwbare, veilige systemen kunnen ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobiele handel. Het productenpakket omvat volledige PKI (public-key infrastructuren) systemen, oplossingen voor draadloze e-security, beveiliging van content (MIMEsweeper producten), beveiligingstoepassingen en apparatuur voor cryptografie. Baltimore Technologies verkoopt de producten en diensten direct en via het TrustedWorld partner programma, waarbij de in technologie leidende bedrijven van de wereld zijn aangesloten. Op het gebied van PKI technologie is Baltimore Technologies marktleider. Er werken meer dan 1000 mensen. Baltimore Technologies is genoteerd aan NASDAQ (BALT) en de London Stock Exchange (BLM).

Voor meer informatie over Baltimore Technologies: www.baltimore.com

Voor informatie nav dit persbericht:

Tracy Ross
Baltimore Technologies
Tel: +1 650 372 5288
Email: (tross@baltimore.com)
Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
Email: (ekearins@baltimore.com)

Baltimore Technologies - Netherlands Press Office Kardux Communicatie bv
tel. +31 15 25 10 772
fax +31 15 25 10 518
(wim@kardux.com)

####

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld and Baltimore product names including UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SureWare, SelectAccess, MIMEsweeper are all trademarks of Baltimore Technologies plc and Content Technologies Limited. All other trademarks are the property of their respective owners.

Certain statements that are not historical facts including certain statements made over the course of this document may be forward-looking in nature. Such forward-looking statements involve known and unknown risks, uncertainties and other factors that may cause the actual results, performance and achievements of the Company to be materially different from any future results, performance or achievements implied by such forward-looking statements.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie