Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: Automobilist te water in Eenrum

Datum nieuwsfeit: 15-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 15 januari 2000

Dagelijkse berichten

Eenrum: automobilist te water
Bij het inrijden naar de Havenstraat in Eenrum reed een 25-jarige automobilist uit Zoutkamp zondagochtend door de gladheid rechtdoor en kwam in het water terecht. De man trapte een zijruit in en wist via het dak van zijn wagen de walkant te bereiken. Door een buurtbewoner werd hij onder de douche gezet en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd getakeld door een bergingsbedrijf.

Muntendam: grafschennis
Op de begraafplaats aan de kerkstraat in Muntendam werd zondagochtend gezien dat er grafschennis gepleegd was. Er bleken vijftien grafstenen te zijn omgetrokken en van meerdere graven werden bloemen omgegooid of verwijderd. De politie is met een buurtonderzoek begonnen en heeft de zaak in onderzoek.

Hoogezand: automobilist zwaar onder invloed
Op de A. Kuijpersingel in Hoogezand werd een 41-jarige automobilist zwaar onder invloed achter het stuur aangetroffen. Bij de blaastest scoorde de man uit Hoogezand een promillage van 2.1. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto waarin de man reed bleek onverzekerd en is gestald bij de politie.

Veendam: cafébrand
Buren ontdekten zondagavond een brand in een café aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Door het tijdig melden en het snelle optreden van de brandweer was het vuur binnen een half uur onder controle. Het pand was niet in gebruik. Tijdens de bluswerkzaamheden kreeg de brandweer nog een melding in de De Visserstraat in Veendam. Op straat lag een hoeveelheid huisvuil dat in brand gestoken was. Met een kort optreden van de brandweer werd het vuurtje geblust.

Nieuw Beerta: dronken fietser
Op de Hoofdweg in zijn woonplaats werd een 26-jarige fietser uit Nieuwe Beerta zondagavond vanwege het onverlicht slingerend fietsen gecontroleerd. Hij bleek een promillage van 2.65 in zijn lichaam te hebben. Een proces-verbaal en een dagvaarding zijn uitgeschreven.

Stadskanaal: onder invloed
Een slingerend rijdende 50-jarige automobilist uit Drouwenerveen werd zondagavond op de van Boekerenweg in Stadskanaal betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.45 en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oude Pekela: containerbrandjes
Op de Willem de Zwijgerlaan zijn zondagavond in afvalcontainers die voor de flats staan brandjes gesticht. De brandweer kon door middel van een hogedrukspuit de vuurtjes blussen. De politie doet onderzoek naar de aanstichter(s) van de containerbrandjes.

Appingedam: ontucht met kinderen
Vorige week werd bij de politie melding gemaakt van een ontuchtpleger aan de Beukenlaan in Appingedam. Een drietal spelende kinderen van 7 en 8 jaar werd daar lastig gevallen en onzedelijk betast door een tot nu toe onbekende man. Na de ontucht vertrok de man weer te voet. Vermoedelijk heeft de man al enige tijd in de omgeving van de kinderen rond gelopen. Het feit speelde zich zondag 7 januari 2001 omstreeks 15.00 uur af. De politie zoekt getuigen van dit voorval en wil bovendien graag in contact komen met mogelijk andere slachtoffers die door de verdachte in de wijk Opwierde II zijn lastig gevallen. Informatie kan gemeld worden op het telefoonnummer, 0900 - 8844.

Groningen: inbreker aangehouden
De politie heeft vannacht op de Grote Markt in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan de Kleine Kromme Elleboog in de Stad. Hij werd bij de poging betrapt door de 25-jarige bewoner. Die zag dat een man van buitenaf zijn slaapkamer raam probeerde te openen. Hij wist de inbreker te verjagen nog voordat die de woning kon binnen komen. Op basis van het door de bewoner opgegeven signalement kon de inbreker worden opgepakt. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een gestolen mobiele telefoon, eigendom van een 18-jarige vrouw uit Groningen. De man is ingesloten.

Groningen: wijndieven aangehouden
Op de Vismarkt in Groningen heeft de politie gistermorgen een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen waren in het bezit van twee flessen wijn die kort tevoren waren gestolen uit een etalage van een supermarkt aan het Akerkhof in Groningen. Van die etalage werd een ruit vernield. Dat werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. Beide mannen zijn ingesloten.

Groningen: zinkdieven
Twee mannen uit Groningen in de leeftijd van 20 en 34 jaar zijn gistermiddag door de politie aangehouden in de Grote Appelstraat in Groningen. Getuigen hadden gezien dat de mannen zich enige tijd hadden opgehouden op een bouwterrein op de hoek van de Grote Kruisstraat en de Nieuwe Kijk in tJatstraat in Groningen. Bij onderzoek bleek dat de mannen een partij zink hadden verzameld en dat hadden klaargelegd om later weg te halen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist aangehouden
Omdat hij meerdere keren een stopteken van de politie negeerde is een 26-jarige automobilist gisteravond door de politie aangehouden in de Sint Eustatiusstraat in Groningen. De man reed aanvankelijk op de Sumatralaan in Groningen. Politiemensen zagen dat de mistlampen van zijn auto brandden en wilden de bestuurder daarop wijzen. Zij gaven de man een stopteken maar hij weigerde te stoppen. Ook na meerdere keren een stopteken te hebben gekregen bleef de man doorrijden, terwijl de politieauto inmiddels naast hem had gereden waarbij de agenten hem middels een handgebaar tot stoppen hadden gemaand. Toen de man in de Sint Eustatiusstraat door de verkeerssituatie moest stoppen liep één van de agenten op de auto van de man af. Die deed echter de deuren op slot en trachtte weer weg te rijden. De politieman zag echter kans een portierram van de auto kapot te schoppen. Daarna kon de automobilist worden overmeesterd. De man is naar het politiebureau gebracht. Hij bleek in het bezit te zijn van een verboden vlindermes. Dat mes is in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij verklaarde niet te zijn gestopt omdat hij geen zin had door de politie om door de politie gecontroleerd te worden.

Groningen: recalcitrante man
De politie heeft op de Nieuwstad in Groningen gisteravond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en bonsde tegen ramen van enkele werkpanden van prostituees. Hij bleek daarnaast drie forse verwondingen aan het gezicht te hebben. De man weigerde echter zich te laten behandelen, maar omdat ambulanceverplegers behandeling in een ziekenhuis noodzakelijk achtten is hij toch naar een polikliniek gebracht. Daar kon de man echter alleen op botbreuken worden onderzocht. Hij bleef pertinent weigeren om zijn verwondingen te laten behandelen. De man is daarna is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...