Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aardbeving El Salvador treft werkgebied Foster Parents Plan

Datum nieuwsfeit: 15-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

Amsterdam

CBF-Keur

Zware aardbeving treft werkgebieden van Foster Parents Plan in El Salvador

SAN SALVADOR, 15 januari 2001Een zware aardbeving met een groot aantal naschokken heeft zaterdag in Midden-Amerika zeker 400 mensen het leven gekost. El Salvador is met name zwaar getroffen. Hier zijn tot nu toe 259 mensen omgekomen en 1200 mensen worden nog vermist. Twee werkgebieden van Foster Parents Plan zijn door de aardbeving getroffen: La Libertad en San Salvador. Veel dorpen in de kustgebieden zijn op het moment nog van de buitenwereld afgesloten en wachten op hulp.

De sterkte van de aardbeving wordt geschat op 7.6 op de schaal van Richter en het epicentrum bevond zich in de Stille Oceaan, vlak onder El Salvador. De schokken werden ook gevoeld in de buurlanden Nicaragua, Honduras, Guatemala en Mexico.

Werkgebieden van Foster Parents Plan
Op dit moment is bekend dat er in het werkgebied La Libertad ten minste vier dorpen getroffen zijn door de aardbeving. Naar schatting zijn er 800 woningen over een breedte van 450 meter weggevaagd. Het werkgebied San Salvador is minder zwaar getroffen. Veel dorpen zijn echter slecht te bereiken voor hulpverleners.

De medewerkers van PLAN International in El Salvador zijn zondag meteen begonnen met het bezoeken van de getroffen gebieden om de situatie in kaart te brengen. Samen met de overheid voorziet PLAN in eerste instantie de getroffen bewoners van voedselpakketten.


* Foster Parents Plan in El Salvador

last updated: 15/01/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie