Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Folderaktie vrije arbeidskeuze bij vrijwilligerskongres

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Dinsdag 16 januari: folderaktie aktivisten voor vrije arbeidskeuze bij vrijwilligerskongres

Zoals je wellicht al heb weet is er van 14 tot 17 januari een internationaal kongres in het kader van het VN jaar van de vrijwilligers. Gesponsord door allerhande kapitalistiese bedrijven die hun brood verdienen met slavenarbeid in derde wereldlanden, zoals de RABO bank.

Dinsdag wordt er een internationaal onderzoeksrapport gepresenteerd: "Volunteering Worldwide" (NIZW). Om 16 uur wordt die overhandigd aan Koning Beatrix.
Tussen 17.45 en 18.15 is er in de Service Hall (bij Auditorium) een perspresentatie van dit rapport.

We willen politici, ambtenaren en de media
te laten merken dat als je mooie sier wilt maken met dat vrijwilligerswerk zo goed is, je het dan niet kan màken om via de achterdeur mensen te dwingen op te houden met vrijwilligerswerk, of je tijd te stoppen in (betaald) werk waar je niet voor kiest. En al helemaal niet - natuurlijk - door mensen te dwingen voor een hongerloon in een lage lonenland te ploeteren.

Peter en ik zullen er vanaf ongeveer 10 uur 's ochtends zijn. We blijven tot een uur of zes. We hebben gevraagd of we naar binnen kunnen, maar dat kan waarschijnlijk niet.
We hebben (ook Engelstalige) folders bijgekopieerd, maken leus- borden... en we vinden het erg gezellig en motiverend als er zoveel mogelijk mensen langs komen!

Wil je komen: het kongres is in de RAI, in Amsterdam (daar is ook een station). Als je wilt weten waar en wanneer we er precies zijn, bel of mail even!

Kom in aktie tegen gedwongen banen!

Pik het niet dat sommigen over anderen beslissen welk werk ze moeten doen!

Kom naar de RAI voor een wereldwijde vrije arbeidskeuze voor iedereen - in welk werelddeel je ook geboren bent, en of dat werk nu een salaris oplevert of niet!

Peter den Hollander en Menno Sijtsma

(info@uitkeringstrekkers.org)
030 - 2767998 (Menno)
06 - 12666384 (Peter, tijdens akties is Menno ook bereikbaar onder dit nummer) uitkeringstrekkers.org

Site van kongres:
www.vrijwilligerswerk.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie