Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Order Malmberg elektronische leermiddelen voor Landis

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Landis NV
Zoek soortgelijke berichten
Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 16 januari 2001

Landis krijgt order van Malmberg voor elektronische leermiddelen basisonderwijs

Landis Interactive Media Eindhoven, onderdeel van Landis ICT Group, heeft van uitgeverij Malmberg in Den Bosch de opdracht gekregen voor de bouw van een nieuwe serie interactieve leermiddelen voor rekenmethodes voor het basisonderwijs.

Zowel voor de reken wiskundemethodes "Pluspunt " als "De wereld in getallen", met name gebruikt door kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, worden op dit moment in samenwerking met Landis Interactive Media interactieve CD-roms ontwikkeld. Deze CD-roms betekenen een duidelijk toegevoegde waarde voor de meer traditionele leerstof, die in leer- en werkboeken wordt aangeboden. De hoge kwaliteit die bij de ontwikkeling van deze programma's wordt nagestreefd, wordt zowel door de scholen als een jury van deskundigen zeer gewaardeerd, zo blijkt uit de recente nominatie door Maki Compukids (een onafhankelijke instantie die zich richt op elektronische leermiddelen voor het onderwijs). Zeven van de tien basisscholen maken gebruik van één van beide rekenmethodes. Met deze initiële opdracht is een bedrag tussen 1 en 2 miljoen gulden gemoeid.

Profiel Landis Interactive Media.
Landis Interactive Media is gespecialiseerd in oplossingen voor elektronisch zakendoen en elektronisch leren en ontwerpt, bouwt, implementeert en onderhoudt E-business, E-commerce en E-learning internetoplossingen. Op het gebied van educatieve elektronische toepassingen voor kinderen en volwasseneneducatie is Landis Interactive Media marktleider in Nederland. Dit bedrijfsonderdeel heeft vestigingen in Eindhoven en Utrecht en er werken ca. 63 mensen.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full services organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.700 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje.

Profiel Malmberg
Al gedurende een groot aantal jaren is uitgeverij Malmberg de onbetwiste marktleider op het gebied van de belangrijkste vakgebieden in het basisonderwijs. Vrijwel elk kind in Nederland werkt met één en vaak meerdere leerboeken of computerprogramma's van Malmberg. Malmberg heeft ca. 280 medewerkers die zijn verdeeld in een vijftal uitgeefkernen: Basisonderwijs, Voortgezet onderwijs, Jeugduitgaven, Beroeps en Volwasseneneducatie en Internet diensten. Daarnaast verzorgt Malmberg in opdracht van de overheid, instellingen en bedrijven educatieve projecten bestemd voor de schooljeugd, vanaf idee tot en met distributie. Malmberg is een werkmaatschappij van de Verenigde Nederlandse Uitgeversbedrijven (VNU) te Haarlem.

Voor meer informatie:
Landis: P.J. Smulders, General Manager Landis Interactive Media, Tel 040-8444200
Malmberg: Joep den Otter, hoofd uitgeefgroep Basisonderwijs, Tel 073-6288811

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie