Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 16-01-2001 4e persbericht 16 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden
Dinsdagmiddag om 14.40 uur werd op de Kronehoefstraat een 21-jarige Eindhovenaar buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Eckartseweg Zuid op 30 december 2000. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd hierbij geholpen door zijn 63-jarige Eindhovense vader. De vader is hierdoor ook aangehouden. Op 30 december werd op de Eckartseweg Noord reeds een 26-jarige Eindhovense aangehouden. Ook zij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij de inbraak.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur vond op het J.C. Dirkxpad een algemene verkeerscontrole plaats. In totaal werden dertien processen-verbaal opgemaakt. Eén keer voor het niet dragen van een helm op een bromfiets, vier keer voor het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, zeven keer voor het niet dragen van de autogordel en nog éénmaal voor het rijden met een onverzekerd voertuig.

Eindhoven: Dozen gestolen tijdens lossen
Uit een bestelbus van een 21-jarige Eindhovenaar zijn dinsdagochtend tussen 9.30 en 9.45 uur vier dozen met parfum gestolen. De man moest twaalf dozen afleveren bij een winkel in de binnenstad. Omdat het markt was kon de chauffeur de bestelbus niet direct voor de winkel parkeren. Hij bracht eerst acht dozen naar de winkel. Toen hij terug kwam om de andere vier dozen te halen zag hij dat deze weg waren. De bestelbus was niet afgesloten.

Eindhoven: Straatprostituees aangehouden
Op Vredeoord is dinsdagavond om 20.10 een 36jarige vrouw aangehouden. Zij was eerder op de Wattstraat gesignaleerd toen zij probeerde op straat klanten te werven terwijl dit verboden is. Ze was bij een automobilist ingestapt en meegereden naar een afgelegen plaats op Vredeoord. Tevens werd om 20.30 uur een 42-jarige Eindhovense aangehouden terwijl zij op straat klanten trachtte te werven. Ook zij werd aangehouden toen ze bij een automobilist in de auto stapte. Beide vrouwen zijn na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Bromfietster aangereden
Een 21-jarige bromfietster uit Eindhoven werd dinsdag rond 17.40 uur aangereden door een 27-jarige Eindhovenaar. De automobilist reed over de Jan Smitzlaan en verleende geen voorrang aan de vrouw die van rechts uit de P.CZN. Hooftlaan kwam. De bromfietster is met verwonding in het gezicht naar het Catharina-ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon zij naar huis.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Floralaan vond dinsdagochtend tussen 9.00 en 11.30 uur een snelheidscontrole plaats. 451 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan reden 41 automobilisten sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Deurne: Snelheidscontroles
Dinsdagmiddag werden tussen 13.00 en 15.00 uur 57 bestuurders geregistreerd die op de Milheezerweg sneller reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. In totaal werden 481 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u. Ook op de Houtenhoekweg overtraden 18 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. Hier werden 280 voertuigen gecontroleerd, waarvan de hoogst gemeten snelheid 73 km/u is.

Maarheeze/Heeze: Controle dragen autogordel
Dinsdagochtend van 10.45 tot 12.00 uur zijn op de Stationsstraat in Maarheeze vijf automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. In totaal werden dertig bestuurders gecontroleerd. Ook in Heeze op de Jan Deckersstraat vond tussen 11.05 en 12.15 uur een autogordelcontrole plaats. Hierbij werd één van de tien gecontroleerde bestuurders bekeurd.

Heeze/Leende: Stroomstoring
De politie heeft dinsdagmiddag enkele extra surveillance-eenheden op de weg gebracht toen in Heeze Leende (gedeelte) een stroomstoring werd gemeld. De melding kwam om 17.00 uur. Om 17.45 was de stroomstoring weer opgelost met uitzondering van het Heike in Heeze. Er deden zich geen bijzonderheden voor tijdens de stroomstoring.

Valkenswaard: Verdachte mishandeling aangehouden In een woning aan de Luikerweg werd dinsdagavond om 18.25 uur een 27-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 22-jarige automobilist uit Valkenswaard. De twee personen waren dinsdag omstreeks 18.00 uur verwikkeld in een verkeersruzie op de Venbergseweg. De verdachte was uit zijn auto gestapt en sloeg de 21-jarige man uit Valkenswaard door het openstaande portier van zijn auto. Hierop volgde een vechtpartij waarop de verdachte terugliep naar zijn auto. Het slachtoffer riep de 27-jarige verdachte na dat dit gedrag onzinnig was. De verdachte draaide zich vervolgens om en sloeg het slachtoffer met een stuk stalen pijp op zijn hoofd en probeerde met zijn auto te vluchten. Het slachtoffer probeerde te voorkomen dat hij wegreed. Na een vechtpartij in de auto is de verdachte te voet gevlucht. Het slachtoffer is in het St. Josephziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Hij mocht na behandeling naar huis. De verdachte heeft zelf contact opgenomen met de politie om te melden dat hij problemen had gehad op de Venbergseweg. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie