Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Locatienet biedt routeplanner nu ook aan via WAP

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Tiel, 16 januari 2001

Internetdienst Locatienet biedt routeplanner nu ook aan via WAP

Automobilist in Nederland kan vanaf nu routes uitstippelen op mobiele telefoon

Locatienet, totaalaanbieder van mobiliteitsinformatie via internet, biedt haar routeplanner vanaf vandaag ook aan via WAP. Mensen met een mobiele telefoon, uitgerust met een WAP functionaliteit, kunnen via mmm.locatienet.nl voortaan de route naar een specifiek adres van deur tot deur uitstippelen. Locatienet wil, met de uitbreiding van haar diensten via 'mobiel internet', automobilisten de mogelijkheid bieden hun autoritten gemakkelijker en eenvoudiger te plannen.

Location Based Services
De routeplanner via WAP is de eerste van een reeks nieuwe diensten die Locatienet via 'mobiel internet' gaat aanbieden. In het tweede kwartaal van 2001 kunnen mensen - met het opgeven van hun exacte locatie * via WAP informatie krijgen over bijvoorbeeld real-time weer, files, snelheidscontroles, reisadviezen en de dichtstbijzijnde benzinepomp. Dit heet 'Location Based Services'. Deze services worden ook geschikt gemaakt voor de nieuwe generatie mobiele telefoons, die werken via GPRS en UMTS. Bijkomend voordeel is dan dat mensen niet meer hun locatie hoeven door te geven; de mobiele telefoon peilt dan zelf waar de gebruiker zich bevindt.

Landkaart en 100.000-stratenboek overbodig

*Iedereen die in het bezit is van een WAP-telefoon kan nu naar elk adres in Nederland zijn route uitstippelen. In feite maakt de WAP-routeplanner van Locatienet de traditionele landkaarten en het bekende 100.000-stratenboek overbodig. Meer dan een WAP-telefoon heb je namelijk niet nodig als je op pad gaat,* zegt Kasper Spiro, managing director van Locatienet. *Met onze routeplanner via mobiel internet en straks met onze Location Based Services, willen wij mensen nog betere en actueler informatie geven voor als zij onderweg zijn.*
Samenwerking BEN en Trivanti
BEN gaat gebruik maken van de WAP-routeplanner van Locatienet. De BEN WAP routeplanner is alleen toegankelijk voor BEN abonnees. De Locatienet WAP routeplanner is toegankelijk voor iedereen op mmm.locatienet.nl. Voor Trivanti (50% dochter van Psion, marktleider in de mobile computing en de communication technology markt) is Locatienet in Nederland een contentpartner geworden. Ook zij gaan gebruik maken van de WAP-routeplanner.

Wat is waar en hoe kom ik daar?
Locatienet biedt naast de routeplanner via WAP ook informatie via internet aan. Locatienet heeft haar websites zo gemaakt dat de bezoekers de plaats van en route naar een adres snel en simpel kunnen bepalen, via respectievelijk www.locatienet.nl en www.routenet.nl. Hierbij staat de slogan *Wat is waar en hoe kom ik daar?* centraal. Bovendien kunnen bezoekers, via www.trafficnet.nl, de meest actuele verkeersinformatie èn via www.snelheidscontroles.com informatie over verkeerscontroles opvragen, zodat ze dat adres gemakkelijk kunnen bereiken.


- EINDE BERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Locatienet status op 16 januari 2001
Locatienet is gestart in 1996 en vormt een zelfstandige BV sinds september 1999. Alle activiteiten van Locatienet zijn erop gericht om via internet (geografische) mobiliteitsinformatie voor consumenten en bedrijven altijd en overal beschikbaar te maken. De gedachte *wat is waar en hoe kom ik daar?* vormt hierbij het uitgangspunt. De aandeelhouders van Locatienet zijn Bridgis BV en Info.nl. Locatienet biedt haar routeplanner ook aan via WAP op mmm.locatienet.nl.

Internetsites
Locatienet is totaalaanbieder op de markt van mobiliteitsinformatie en exploiteert vier verschillende internetsites: · locatienet.nl - voor het opzoeken van postcodes en locaties en het genereren van kaarten bij elk adres in Europa;
· routenet.nl - voor het genereren van routes (van elk adres in Nederland) naar elk ander adres in Europa;
· trafficnet.nl - voor informatie over de meest actuele verkeersinformatie, een samenwerkingsverband met ARS Media uit Den Haag;
· snelheidscontroles.com - voor informatie over de verkeers- en snelheidscontroles die er gehouden worden.
In de maand december 2000 hebben de gebruikers van Locatienet ruim 1.500.000 kaarten en routes geraadpleegd. Ter vergelijking: in december 1999 waren dat er 30.000.

Exploitatie en service
Locatienet heeft twee verschillende hoofdactiviteiten. Ten eerste het exploiteren van de eigen sites, waarvoor zij zich richt op alle consumenten met een internetaansluiting. Ten tweede het servicen van sites van derden. Hiervoor richt zij zich op alle bedrijven met adresgegevens op hun website, alle portals, zoekmachines en contentsites. Locatienet serviced momenteel ruim 3.000 websites.

Klanten Locatienet
Klanten van Locatienet zijn onder meer (een selectie): · Portals: MSN, Ilse, Freeler, Zonnet, Everyday.com, Sonera, Vindex, Chello;
· Content sites: woonkrant.nl, texaco.nl, carp.nl, jobspot.nl, Newmonday.com, www.holland.com;
· Abonnementsklanten: Belcompany, Halfords, WE, Formaatnotarissen, Mojo, Manfield.

- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie