Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computer Sciences Corporation verlengt contract met Amdahl

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Computer Sciences Corporation verlengt contract voor opslagbeheer met Amdahl Software

TDMFÔ wordt ingezet in wereldwijde Data Centers

Utrecht, januari 2001 - Amdahl Software kondigt aan dat Computer Sciences Corporation (NYSE: CSC) een wereldwijde licentie heeft gesloten voor TDMFÔ, de succesvolle software voor opslagbeheer van Amdahl. Computer Sciences Corporation gaat dit product inzetten in een aantal van zijn data centers in Noord-Amerika, Europa en Australië. Het bedrijf gaat de TDMF-software op System/390 laten draaien en zal het gebruiken om point-in-time backups en disk migraties door te voeren over een heel gamma aan HDS, IBM, Amdahl, STK en EMC diskmodellen.

Voor Computer Sciences Corporation is TDMF het enige product waarmee het bedrijf datamigraties kan uitvoeren in System/390 ongeacht het merk hardware voor schijfopslag wordt gebruikt. Hierdoor is er een grote flexibiliteit voor datamigratie en backup. Outsourcing is immers niet meer nodig voor datamigratie naar hardware van een andere verkoper. Dankzij de TDMF-software kan Computer Sciences Corporartion een 24/7 beschikbaarheid verzekeren en toch kosten besparen. Het bedrijf hoeft niet meer afhankelijk te zijn van één bepaalde fabrikant zodat het zijn koopkracht kan verhogen en betere prijzen voor diskuitrustingen kan bedingen. Door point-in-time backups op disk uit te voeren verminderen de netwerkkosten en het aantal tape transports.

Met de aankondiging van de TDMF-software in 1997 wist Amdahl Software zich te positioneren als leidinggevende leverancier van het meest efficiënte en krachtigste type onafhankelijk opslagbeheer. Het klantenbestand is snel blijven groeien en bestaat uit meer dan 400 organistaties van de Fortune-1000.

Amdahl Corporation, dat als leverancier van IT-producten en -oplossingen wereldwijd een leidersrol vervult, startte op 1 april 1999 de nieuwe divisie Amdahl Global Solutions (Amdahl GS).
Amdahl GS gaat zijn onovertroffen expertise op het vlak van de drie voornaamste architecturen (NTâ, UNIXâ and System/390â) aanwenden om infrastructurele diensten en oplossingen te ontwikkelen die het rendement van zijn klanten zullen verhogen en die tegelijkertijd hun risico's reduceren bij de migratie naar een flexibele, zich aanpassende IT-infrastructuur die in staat is om snel te reageren op nieuwe uitdagingen en mogelijkheden in de markt. Deze infrastructuren worden gebouwd op basis van de specifieke eisen die de klant stelt op het vlak van Availability (minimale downtime), Scalability (uitbreidbaarheid) en Enterprise Integration (integratie van bedrijfsprocessen). Ter ondersteuning van dit aanbod heeft Amdahl GS een heldere en complementaire markt- en distributiestrategie ontwikkeld.

Als volledige dochteronderneming van Fujitsu zal Amdahl GS maximaal gebruikmaken van de R&D-faciliteiten van Fujitsu, het op een na grootste computerbedrijf ter wereld. Deze eigen productontwikkeling zal worden gekoppeld aan bijkomende technologische input die voortspruit uit strategische samenwerkingsverbanden met toonaangevende spelers in de IT-wereld. Ook zal Amdahl GS investeren in de ontwikkeling van kennis- en expertiseplatforms, waarbij de nadruk komt te liggen op de disciplines bedrijfsintegratie, continu systeembeheer en klantenservice.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Amdahl Global Solutions Creative Strategies NV (PR agency)
Frans Kok Benita Dreesen
Weg der Verenigde Naties 1 Streekbaan 196
3527 KT Utrecht B-1800 Vilvoorde
Tel.: +31-30/290.62.22 Tel: +32-2/267.41.60
E-mail:(frans_kok@amdahl.com)
benita@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie