Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijscafé Internationalisering geopend op TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleOnderwijscafé Internationalisering

In samenwerking met de PF, Groep Eén, de ESVB en de FSE start Studium Generale met het Onderwijscafé. In het onderwijscafé gaan docenten, beleidsmakers en studenten met elkaar en de zaal de discussie aan over een actueel onderwerp. De onderwerpen hebben altijd met het onderwijs aan deze universiteit te maken en zijn dus voor iedere student of medewerker relevant en interessant. Na afloop blazen we gezamenlijk uit met een borrel.

Deze eerste keer is het thema Internationalisering.

Studenten worden gestimuleerd om een substantieel deel van hun studie in het buitenland door te brengen. Dit kan in de vorm van een stage of een internationaal trimester. Echter weinig studenten gaan daadwerkelijk naar het buitenland. Deze discussie gaat over de zin en de onzin van het studeren in het buitenland. Leer je inderdaad meer van een internationale stage dan van een stage bij onze eigen topuniversiteit? Hoe weet je waar je terecht komt en hoe maak je een keuze?

De discussianten zijn: prof. Martien de Voigt (hoogleraar Natuurkunde), prof. Han Meijer, (hoogleraar Werktuigbouwkunde) en Sybren Steensma (student Techniek en Maatschappij en net een trimester in het buitenland geweest).Onderwijscafé - Internationalisering
prof.dr.ir. H.E.H. Meijer prof. dr. M.J.A. de Voigt Sybren Steensma Dinsdag 16 januari 16.00 -17.15 uur (hierna borrel) TUereluur (voormalige Skybar),
12e verdieping Hoofdgebouw


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie